Kenya: Eşcinsel aslanlar insanlardan etkileniyor

Share

Dünyada “eşcinsel aslan” olmak bile “suç”.

Kenya Kültür Bakanlığına bağlı Kenya Film Sınıflandırma Kurulu’nun (KFCB) başkanı Doktor Ezekiel Mutua, şehirdeki Masai Mala adlı milli parktaki aslanların eşcinsel ilişkiye girmesinin sebebinin parkı ziyaret eden eşcinsel kişilerin sergiledikleri davranışlar olduğunu iddia etti. Mutua bilim insanlarının ‘aslanların eşcinsel ilişkiye girme sebeplerini’ araştırıp öğrenmesini ve bu süre boyunca aslanların ayrı bir yerde tutulmalarını talep etti.

‘BİR YERLERDEN GÖRÜP TAKLİT ETMİŞ OLABİLİRLER’

Mutua, bilim insanları tarafından kabul edilen bu eyleme bir açıklama bulma yolunda, ‘aslanların, büyük yelelerine rağmen gerçekten erkek olup olmadıklarının’ araştırılmasını da talep etti. Yerel basına konuşan Mutua, “Bu hayvanların rehberliğe ihtiyacı var. Yüksek bir ihtimalle parkı ziyaret eden eşcinsel insanların davranışlarından etkilendiler. Bir yerlerden bu tarz bir davranış görüp taklit etmiş olabilirler ya da bu tamamen şeytansı bir olay çünkü hayvanlar film izlemiyor” dedi.

Kenya’da eşcinsel ve transseksüel bireylere karşı büyük bir ayrımcılık bulunuyor ve yasadışı eşcinsel aktivitelerde bulunan insanlar 14 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

Sputnik

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...