Uzayda yaşam, insanlığı bitirebilir!

Share

Uzayda yaşam yıllardır insanlık için önemli ve gizemli bir konu olmuştur. Yakın gelecekte Mars‘ta insan kolonilerinin kurulmasına başlanacağı söyleniyor olsa da ortaya çıkan yeni bilgiler bu süreci bir süreliğine rafa kaldırabilir.

İnsan bedeni uzayda yaşam için yeterince uygun mu?

Uzun süre uzayda kalmanın görme kaybına neden olduğu uzaya çıkan insanlar sayesinde artık kabul görmüş bir gerçek. Buna ek olarak Nöroradyolog Donna Roberts tarafından yapılan yeni bir araştırma, uzayda kalmanın çok daha büyük hasarlara ne olabileceğini ortaya koydu.

Uzun süre yer çekimsiz ortamda kalmanın beyne negatif etkilerinin olduğunu ortaya koyan bu çalışma, bilim dünyasını oldukça şaşırttı. Beynin üst bölgesinde toplanma, dolayısıyla beynin üst kısmı ve kafası arasındaki boşluğun azalması gibi tehlikeli durumlara sebep olduğunu belirten Donna Roberts, beynin bu bölgesinin çok önemli olduğu da ekledi.

Beynin üst bölgesinde, vücudun işleyişini sağlayan ön lob ve yan lob bulunuyor. Bu açıdan üst bölgeye gelecek herhangi bir zararın insanın hayatını sonlandırabileceği aşikar. Bu ilginç bilimsel çalışma, insanlığın uzayda yaşam hayalide önemli bir engel olabilir.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...