Ferhangi Şeyler, 2 bin 200’üncü kez sahnelendi

Share

Ferhan Şensoy’un 1987 yılından itibaren oynadığı tek kişilik gösterisi Ferhangi Şeyler, 30’uncu yılında 2 bin 200’üncü kez sahnelendi.

Dünyada ‘En çok oynanan tiyatro oyunu’ olarak nitelendirilen ‘Ferhangi Şeyler’ Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 2 bin 200’üncü kez de sahnelendi.

Biletleri saatler öncesinden tükenen oyunu için uçakla Bodrum’dan gelen ve uçağa binerken ve Avcılar’a gelirken yaşadıklarını da esprili dille anlatan Ferhan Şensoy, oyun öncesi ‘Sert uyarıya’ rağmen cep telefonu ile görüntü almak isteyen kadın izleyiciyi yine esprili dille uyardı.

Tek kişilik oyununda sıradan olaylardan, mahalle, ev sahibi-kiracı ilişkilerine, yakın geçmişten günümüze politikacılara kadar çeşitli kesimlere ince eleştiriler yapan Ferhan Şensoy, “Arkadaşım” dediği Aşık Mahzuni’nin kendisine hediye ettiği saz ile zaman zaman türküler söyledi. Sanatçı, oyunun sonunda ayakta alkışlandı.

CNN

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...