Stranger Things 3. sezon hakkında her şey

Share

Stranger Things‘in 2. sezonunu geride bıraktığımıza göre, 3. sezon hakkında konuşmaya başlayabiliriz. Bizi yeni sezonda neler bekliyor dersiniz?

UYARI: Devam etmeden önce uyaralım; haberimizin bundan sonraki kısmı Stranger Things 2. sezona dair spoiler içermektedir. Okuyacağınız detaylar izleme keyfinizi kaçırabilir.

Netflix koca bir sezonu bir günde koyunca 9 bölümlük Stranger Things 2. sezon göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Hal böyle olunca 3. sezon için beklemeye koyulduk. Neyse ki yeni sezonla ilgili birkaç bilgi mevcut. Gelin yeni sezonda olabilecek şeyler üzerine biraz tartışalım.

Stranger Things 3. sezon ne zaman?

Popüler dizinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, Stranger Things 3. sezon için çalışmalara ekim sonunda başladı. Duffer kardeşlerin ikinci sezonu tamamlaması ise bir yılı aşmıştı. Bu durumda yeni sezon 2018’in son aylarından önce gelirse mucize olur deriz! Hatta duruma göre 2018’in başına bile sarkabilir. Game of Thrones ile benzer bir kaderi yaşıyoruz anlayacağınız.

Zaman atlamalı başlangıç

2. sezonun sonlanmasıyla beraber hikaye de aslında kapanmış gibi görünse de asıl eğlence şimdi başlıyor diyebiliriz. Bu sezon hikayeye ilk sezonun finalinden “1 sene” geçtikten sonra başlamıştık ki oldukça doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz. Neticede dizinin ana karakterleri büyüme çağında ve fazlasıyla hızlı büyüyorlar. 3. sezon için de durum farklı olmayacak. Eonline‘a verdikleri röportaja göre kesinlikle bir zaman atlaması olacak. Ancak bu ne kadarlık bir süreyi kapsayacak net değil.

Zihin Hırsızı’nın (Mind Flayer) dönüşü

İkinci sezonu kayıpsız sayılabilecek bir finalle kapattık (kalbimizdesin kahraman Bob!). Zihin Hırsızı’nın Will’in bedeninden çıkarılması ve ardından Eleven’ın kapıyı kapatmasıyla Hawkins’e özlediğimiz huzur sonunda geldi. Üstelik çocuklar da bir arada güven içinde huzurla balolarına bile gitti. Ancak sezon finalinde de gördüğümüz gibi, kapıları kapatmak problemlerimizi çözmüyor. Zihin Hırsızı Upside Down’da yaşamaya devam ediyor. Üstelik balo sırasında okula eğilmesiyle de gördüğümüz gibi çocuklar onun dikkatini çekmiş durumda. Tabii Eleven ve güçleri de.

Bu canavarımızı 3. sezonda görmemiz olası, ancak çok da emin değiliz. Çünkü Stranger Things’in 3. sezonda noktalanmasını beklemiyoruz. Büyük karşılaşma sonraki sezona da sarkabilir. Eleven da bu arada güçlerini etkili bir şekilde kontrol etmek için zaman bulur, ne dersiniz?

2. sezonun gizli başrolü

Max’le olan iletişiminin ışığında Lucas ve ailesiyle daha çok vakit geçirdiğimiz bir sezonu geride bıraktık. Bu sırada da Lucas’ın afacak küçük kız kardeşiyle tanışma fırsatına eriştik. Açıkcası Erica’nın (Priah Ferguson) sahneleri dizinin en eğlenceli kısımlarını oluşturuyordu. Abisiyle acımasızca dalga geçen Erica, hiçbir fırsatı kaçırmama konusunda da oldukça başarılı.

Ancak Erica’nın 2. sezonda görünmesi dahi planlanmıyormuş. Ferguson’ın Duffer kardeşleri etkilemesi üzerine diziye dahil edilen ve rolü artırılan Ferguson’ı yeni sezonda daha sık göreceğimizi müjdeleyelim.

Diğerleri nerede?

Pekala bu kesin olarak bildiğimiz bir şey değil ancak haberin sonuna bir teori olarak eklemek istedik. Bu sezon Eleven’ın annesiyle yüzleşmesi ve “Eight”i bulmasını izledik. Eleven gibi özel güçlere sahip olan karakter tesisten kaçmayı başarmış ve kanunsuz olmuştu. Eight’i yeni sezonda görür müyüz emin değiliz, ancak tesiste bulunmuş başka çocukları açıkçası görmek isteriz. Farklı güçlere sahip pek çok çocuğun kaçırıldığı ve üzerinde testler uygulandığı zaten biliniyor. Eight gibi kaçmayı başaran başka karakterler de olabilir. Dizinin ne kadar süreceği kesin olmadığı için hikaye biraz daha zenginleşebilir diye düşünüyoruz.

Tabii bir de çocuklara deneyler yapan “Papa” var. Bu sezon Eleven’a onun yaşadığı söylendi, ancak Eleven onu öldürdüğüne emin. Öte yandan bu karakter artık yaşıyorsa, Eleven’ın peşine yeniden düşmesi fazlasıyla olası.

Log, Digital Trends

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...