Apple’ın çift kamera teknolojisi davalık oldu

Share

Apple, Samsung’a karşı verdiği ve yıllar süren patent savaşının ardından yeniden davalık oldu. Bu sefer davacı taraf çift lensli kamera üreticisi Corephotonics.

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın Samsung’a karşı verdiği patent davası sonuçlanmış ve mahkeme Apple’ın lehine bir karar almıştı. Samsung’un Apple’a 120 milyon dolar ödemesi kararından sonra firma şimdi başka bir şirket tarafından mahkemeye taşınıyor.

2012 yılında kurulan İsrailli şirket Corephotonics, Apple’ı iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus’ta kullandığı çift kamera teknoloji yüzünden dava ediyor. Mac Rumors’un haberine göre, firma kurulduktan sonra yaptıkları ilk iş Apple’la iletişime geçmek olmuş. Stratejik bir iş birliği amacıyla görüşme yapan Corephotonics, teknolojilerine ilişkin pek çok övgü aldığını ancak lisans anlaşmasıyla sonuçlanmadığını belirtiyor. 2013-2016 yılları arasında firmanın dört farklı patent kaydı bulunuyor. Açıklamaya göre telefoto lens tasarımının, optik yakınlaştırma yönteminin ve yüksek çözünürlüklü görseller için özel görüntüleme sisteminin kopyalandığı belirtiliyor.

Apple anlaşmalı ikinci şirket

Apple’ın 2015’te bir başka İsrailli kamera üreticisini satın aldığını belirtmekte fayda var. LinX Imaging isimli şirket de tıpkı Corephotonics gibi çoklu lens üzerine uzmanlaşmış bir şirket. Bu şirketin teknolojilerine iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus’ta yer verilmiş olması fazlasıyla olası. iPhone X’inse söz konusu davada adı geçmiyor. Ancak cihazın çok yeni satışa sunulduğu düşünülünce bu yüzden Corephotonics onu davaya dahil edememiş olabilir.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...