Mitsubishi, Renault Clio desteğiyle kompakt sınıfta yeniden doğacak

Share

Renault-Nissan ortaklığıyla yeni bir yola giren Mitsubishi, kompakt sınıfta da pastadan pay alabilecek yeni bir başlangıç arayışında.

Son yıllarda eski günlerini arayan markalar arasında yer alan Mitsubishi uzun bir süredir sessizliğini koruyor. Lancer‘ın üretimine son vermesiyle meraklıları tarafından tepki gören markanın geçtiğimiz yıl yaşadığı skandal şüphesiz bunda büyük bir etken. İpin ucunu elektrikli otomobillerle tekrar yakalama niyetinde olan yetkililer içinse formül pazar payı ciddi oranda artan Crossover/SUV sınıfı olarak açıklanmıştı. Bu düşünce doğrultusunda imza performans modellerinden Eclipse ve EVO‘nun isimleriyle SUV modellerini karşımıza çıkartan Mitsubishi, Renault-Nissan ortaklığıyla birlikte kompakt sınıfta da atağa geçmek istiyor. Kaynaklardan gelen bilgilere göre B segmentinde bir hatchback modeli için harekete geçen marka yetkilileri Ford Fiesta başta olmak üzere sınıftaki araçlara ciddi bir alternatif olmak istiyor.

Platformla birlikte motor da paylaşılabilir

Halihazırda Avrupa pazarında sunmakta olduğu Mirage‘ın da yerini alması gündem olan yeni model, Renault Clio ile benzer platform üzerine kurulması masada. Geride bıraktığımız Tokyo Otomobil Fuarı‘ndaki açıklamasında “Gündemde olan araç için baştan platform tasarlamak ve inşa etmek oldukça maliyetli görünüyor. Bu analizin karşısındaysa küçük otomobil pazarındaki marjların düşük olduğunu görüyoruz. O segmentte Renault ve Nissan platformlarını kullanmak istiyor muyuz diye sorarsanız bunun cevabını evet olarak verebilirim.” ibarelerine yer veren ürün planlama başkanı Vincent Cobe de modelle ilgili önemli ipucunu vermiş oldu. Peki bu plan için önümüzde ne kadar var?

Geride bıraktığımız yılı Clio cephesine uyguladığı makyajla geçiren Renault’nun yeni jenerasyonu 2018‘de tanıtması bekleniyor. Yeni jenerasyonla birlikte yeni bir altyapı üzerinde de çalışan Renault’nun üretim sürecine geçmesiyle birlikte Mitsubishi’nin bu platformu ödünç almasını da bekleyebiliriz. Motor ayağında da sürecek olan bu paylaşımınsa Mitsubishi açısından 2018-2019 arasında somut boyutlarla karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Yeni bir ismin yanı sıra nispeten daha başarılı bir model olan Colt‘un da tekrar dönebilme ihtimalini de bir kenara not etmekte fayda var. Siz de Mitsubishi’nin bu hamlesiyle ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşmaktan geri durmayın.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...