Yeni kimliklerde isteyen adını ve soyadını değiştirebilecek

Share

AK Partili Şahin, Nüfus Kanunu’nda değişiklikler yapıldığını ve vatandaşa birçok alanda hizmet kolaylığı sağlandığını söyledi. Şahin, yeni kanunla ad ve soyadlarında imla hatası ya da anlam bozukluğu olanların mahkemeye girmesine gerek olmadan dilekçe ile değişiklik yaptırabileceğini ifade etti.

Şahin, şöyle konuştu:

“Yeni kanun ile ad ve soyadlarında imla hatası, anlam bozukluğu bulunanların bir kereye mahsus mahkemeye gitmeksizin il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak düzeltme yaptırabilecekler. 2525 sayılı Soyadı Kanunu’nun 3’üncü maddesine aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan veya problemli soyadları ile imla ve yazım hatası bulunan ya da düzeltme işareti kullanılmamasından kaynaklanan anlam değişiklikleri bulunan ad ve soyadları mahkeme kararı gerekmeksizin il/ilçe kurulu kararı ile değiştirilmesine imkan sağlanmaktadır. Düzenleme ile mahkemelerin iş yükü azaltılmakta, işlem süreci kısaltılmakta ve kolaylaştırılmaktadır.”

Sputnik

Behice Ünsal

Behice, hayattaki ilk şansında dünyadaki adaletsizlikler karşısında adaleti aradığı yerin hukuk fakültesi olmadığını deneyimledi. İkinci şansında yeşerttiği yeni jenerasyonlar yetiştirme hayali ise kadro sıkıntısına takıldı. Artık amansızca aradığı üçüncü şansı hiç bulamamaktan korkuyor.

You may also like...