5X5: Atatürk’ün sevdiği şarkılar

Share

Her 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe sirenler çalacak. Acı acı çalacak hem de, bir annenin feryadı gibi, bir çocuğun çığlığı gibi, sevdiğini kaybetmiş bir gencin haykırışı gibi; çalacak da çalacak… İçimizde bir şeyler kopacak. Hayat duracak. Yürüyemez, konuşamaz, göremez olacağız. Sadece duyacağız. Sirenleri duyacağız ve o acı günü yaşayacağız.

Bir milletin acı kaybını tekrar tekrar yaşayacağız. Öyle sosyal medyadan klişe paylaşımlar yapmayacağız. Profil fotoğrafımızı da Atatürk resmiyle değiştirmeyeceğiz. İçimizdeki Atatürk sevgisini göstermelik bir olguya dönüştürmeyeceğiz.

Onun yerine dedemizin odasında duran, güzelim çerçeve içindeki Atatürk resmine bir kez daha bakıp ‘ahh’ diyeceğiz. O ‘ah’ öyle şeyler anlatacak ki, kelimeler kifayetsiz kalacak. Siren sesi hiç susmayacak.

Ama arka fondan da inceden inceye hoş bir müzik çalınacak kulağımıza. İstemeden eşlik edeceğiz melodiye. Her bir şarkı buram buram Mustafa Kemal kokacak. Bugün sadece Atatürk’ün sevdiği şarkılar çalacak.

Serinleti 5’te 5 gururla sunar: Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar

5- Dağlar dağlar viran dağlar

4- Hâb-gâh-ı yâre girdim arz için ahvâlimi

3- Mayadağdan kalkan kazlar

2- Havada bulut yok

1- Alişimin kaşları kara

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...