Koleksiyonerler ‘Porsche Diesel Junior’ı bekliyor

Share

Düzenlenecek olan özel bir etkinlik kapsamında satışa çıkacak olan Porsche Diesel Junior, koleksiyonerlerin beklediği nadide parçalar arasında.

Volkswagen Beetle projesindeki imzasıyla otomobil dünyasındaki ilk başarılarından birisine imza atan Ferdinand Porsche, kısa süre sonra ilk otomobili Type 64‘ü üretti. 30‘lu yılların son dönemlerinde otomobil dünyasına giriş yapan marka, Beetle’ın parçalarından yararlanarak çıktığı yolda bugün dünyanın en önemli spor otomobil üreticisi konumunda. Marka tarihçesine yolculuk etmek için araştırma yapıldığındaysa eşine pek fazla rastlanmayacak şekilde Porsche logosu taşıyan traktörlerle de karşılaşabilirsiniz.

Özellikle 50 ve 60’lı yıllarda tıpkı Ferruccio Lamborghini‘nin yaptığı gibi traktör üretimine uzanan Porsche, İkinci Dünya Savaşı‘nın şekillendirdiği piyasada farklı bir rol de üstlenmişti. Toplamda 125.000‘lik üretim adediyle kayıtlardaki yerini koruyan traktör modellerinden Diesel Junior eşsiz bir restorasyon projesinin ardından yeni sahibine kavuşmak adına satışa çıkmayı bekliyor.

Porsche Diesel Junior koleksiyonerlerin kıskacında

Kaputunun altında 2.5 lire hacme sahip üç silindirli dizel motoru barındıran bu 1960 model yıllı traktör Arizona’da düzenlenecek olan özel bir etkinlikte satışa çıkacak. 40 beygir civarında güç üreten motor dahil olmak üzere restorasyon kapsamında ilk günün kondisyonuna döndürülen modelin Porsche koleksiyonerleri tarafından büyük ilgi görmesi bekliyor. 30.000 ile 40.000 dolar aralığında satışa alıcı bulacağı tahmin edilen Diesel Junior’ın dahil olacağı satış etkinliği 18-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Evet, bu gerçek bir Porsche!

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...