2019 Opel Corsa, PSA altyapısını kullanacak

Share

Düzenlenen özel bir toplantı kapsamında kısa vadede bizleri nelerin beklediğini açıklayan Opel, yeni tasarım dilinden de ilk ipuçlarını paylaştı.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017‘de otomobil dünyası adına pek çok hareketli döneme tanık olduk. Her geçen gün kendisini daha çok hissettiren sürücüsüz ve elektrikli otomobillerin gelişine çok daha yoğun tanık olduğumuz bu yıl satın alma ve skandallara da sahne oldu. Bu satın almalar arasında belki de en öne çıkan PSA‘nın Opel/Vauxhall‘ı bünyesine dahil etmesiydi. General Motors bünyesinden Fransız gruba dahil olan Opel’in el değiştirmesi kimilerince olumlu kimilerince olumsuz olarak nitelendirildi. Mart ayında gerçekleşen bu satın almanın hemen akabinde PSA’nın Opel’e müdahalesiyse gecikmedi. O dönem test sürecinde olan Corsa‘ya müdahale eden PSA, aracın tüm planlarını rafa kaldırarak kendi altyapı ve karakteriyle dosyaları eline aldı. Sizlere adım adım paylaştığımız o dönem içerisinde Corsa’nın 2019 yılı itibarıyla yeni jenerasyonuna kavuşacağını iletmiştik. Geçtiğimiz gün Opel’in gelecek planlarının açıkladığı toplantıda yapılan açıklamalarla bu bilgiler doğrulandı ve çok önemli yeni stratejik bilgiler paylaşıldı. Açıklamalara göre 2019 yılında yeni jenerasyonuyla sokaklarda göreceğimiz Corsa tamamen elektrikli olarak bizleri selamlayacak!

Elektrikli Corsa’yı SUV izleyecek

Evet, Opel’in Astra ile birlikte en çok ilgi gören B sınıfı modeli Corsa elektriğe geçiş sürecinde ana karakter olarak açıklandı. Tabi ki açıklamalar sadece bununla sınırlı değil. Peugeot’da 208 ve 2008, Citroen’de ise C3 ve C3 Aircross‘ta kullanılan CMP platformu üzerine inşa edileceğini öğrendiğimiz yeni Corsa’yı, hemen ardından plug-in hibrit versiyonlu Grandland X takip edecek. 2020 itibarıyla piyasada iki adet tamamen elektrikli model bulunduracaklarını açıklayan Opel CEO’su Michael Lohscheller, 2024 itibarıyla her segmentte bir elektrikli motora sahip araç sunacaklarının altını çiziyor.

“Alman genlerinden taviz yok”

Model ve güç ünitesinin yanında toplantıda duyurusu yapılan bir diğer noktaysa markanın kullanacağı yeni nesil tasarım dili PACE oldu. PSA ile ortak kullanılacak platform üzerine oturtulma aşamasında olan bu yeni tasarım dilinden ilk ipucuysa şu anda karanlıklar içerisinde önümüzde duran bu görselle verildi. SUV olduğu tahmin edilen bir modelle ön gösterimi yapılan tasarımın yepyeni bir modeli de beraberinde getirebileceği de konuşuluyor. Tüm modellerinin geliştirme ve mühendislik süreçlerini Almanya‘daki tesislerinde yürüteceklerinin de altını çizen marka yetkilileri Alman genlerinden asla vazgeçmeyeceğini, Opel’in asla Peugeot veya Citroen’in bir kopyası olmayacağını vurgulamayı da ihmal etmedi. Altyapının yanında motor teknolojileri konusunda da ortak bir paylaşım süreci yürütecek olan ikilinin ilk eserini yakın zamanda göreceğiz. Siz de Opel’in geleceğiyle ilgili düşüncelerinizi bizlerle yorum olarak paylaşmaktan kendinizi geri koymayın.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...