İnsanlık ayıbı; ateşe verilen yavru fil fotoğrafı ödül kazandırdı

Share

Dünyada iyi şeylerden çok kötü şeyler meydana geliyor. İşte bunlardan bir tanesini fotoğraflayan Biplab Hazra, ateşe verilen yavru filin kahreden karesiyle fotoğraf ödülü kazanmanın acı veren gururunu yaşıyor.

Biplab Hazra, yukarıda gördüğünüz bu fotoğraf ile “2017 Sanctuary Vahşi Yaşam Fotoğraf Ödülü” yarışmasını kazandı. Yüzlerce başvuru içerisinden birinci olmayı başaran Hazra, bu fotoğrafı Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde çektiğini belirtiyor. Fotoğraftaki vahşetin konusu ise gerçekten yürekleri acıtıyor. Bölgedeki insanların filleri yaşam alanlarından uzak tutmak için katran ve havai fişek atarak kovaladığını belirten Hazra, yakaladığı kareyle tam bu ana denk gelmiş. Gözü dönmüş insanlardan kaçarken arkasına denk gelen bir hava fişek ile alevler içerisinde kalan yavru fil, annesiyle birlikte insanlardan kaçmaya çalışıyor. Bu anda insanların da fillerden kaçmaya çalıştığı görülürken, bu durumun sürekli olarak yaşandığı belirtiliyor. Bu fillerin fotoğraf çekildikten sonra yaşadıkları bilinmezken, bölgede fillere uzun süredir işkence yapıldığı dahi belirtiliyor.

En acı veren fotoğraf ödülü

2017 Sanctuary Vahşi Yaşam Fotoğraf Ödülü kapsamında ödül alan diğer fotoğraflar birinci kadar ses getirebilmiş değil. Fillerin yaşam alanlarına yerleşim yeri kurarak kendisini haklı göstermeye çalışan yerel halk, şu an çok büyük tepki alıyor. Konu hakkında herhangi bir adımın atılıp atılmayacağı ise merak konusu.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...