Snapchat’in gözlüğü Spectacles, büyük zarara yol açtı

Share

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat‘in geliştiricisi Snap, geçtiğimiz yıl Spectacles adını verdiği ilk giyilebilir ürününü satışa sunmuştu. Açıklanan son rakamlara göre gözlük şirkette büyük zarara yol açtı.

Gençler arasında çok sevilen ve Facebook tarafından kopyalanmasıyla sık sık gündeme gelen Snapchat‘in geliştiricisi, Spectacles ile istediğini bulamadı. Satamadığı toplam 300 binden fazla gözlük yüzünden tam 40 milyon dolar kaybeden şirket, beklediği satış rakamlarına ulaşamayınca verdiği yeni siparişleri de iptal etmek zorunda kaldı. Bu yüzden elinde kalanlarla beraber ciddi bir kayıp yaşayan sosyal medya platformu, genel kazanç açısından da isteneni vermedi. Wall Street beklentilerinin altında kalınca yüzde 20 düşüş yaşayan firma, gözlük modelinden geçtiğimiz ay 150 bin adet sattığını açıklamıştı.

Snapchat Spectacles nedir, ne işe yarar?

Tasarımı itibariyle daha çok bayanlara yönelik bir seçenek oluşturan gözlük, bünyesinde yer alan kamerasıyla 10 saniyelik videolar kaydedebiliyor. Yanındaki butona her dokunma yeni bir 10 saniyelik video kaydı anlamına gelirken, kamera bölümünde ufak bir LED ışık yer alıyor ve görüntüler akıllı telefonlar üzerinden Snapchat’a aktarılıyor. Üç farklı renk seçeneği bulunan ve 130 dolar fiyat etiketiyle satılan gözlük, isteyenler için halen belirli noktalar stokta yer alıyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...