Kullanılmış kitaplarda ‘hayat’ var

Share

Sanatçı Andrea Mastrovito ‘The Island of Dr. Mastrovito’ adlı işleriyle galerilerin içinde flora ve faunalar yaratıyor, hem de kağıttan. Bu üç boyutlu, bir oda büyüklüğündeki enstalasyonun malzemesi kullanılmış ders kitapları.

Sanatçının buralardan kestiği kedi, kelebek, ayı gibi çeşitli hayvan ve bitki fotoğraflarından hazırladığı kolaj ilk olarak 2010 yılında New York’ta, daha sonra 2012 yılında İsviçre’nin hepimizin çok iyi bildiği kenti Lozan’da bir galeride sergilendi. Bu iş için 1.200 kitaptan kendi eliyle kestiği binden fazla görüntü kullanıldı.

Mastrovito’nun enstalasyonunun başlığı bir H.G. Wells göndermesi. ‘Dr. Moreau’nun Adası’ adlı ünlü romanında Wells’in hayvanlara insan özellikleri vermek için deneyler yapan “deli” bilim adamının yerine sanatçı kendini koyuyor ve bir zamanlar canlı olan bir şeyden, kağıttan yeni hayatlar çıkarıyor.

island-8

nolmus.com

 

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...