iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın durumu gittikçe kötüleşiyor

Share

Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, 999 dolarlık iPhone X modelinden darbe yemeye devam ediyor. İşler yeni modeller için hiç de istenildiği gibi gitmiyor.

A11 Bionic işlemcileri ve kablosuz şarj teknolojilerine rağmen iPhone 8 ve iPhone 8 Plus istendiği kadar iyi satamıyor. Milyonlarca iPhone 7 kullanıcısı iPhone 8’den direkt olarak iPhone X’i geçiyor ve bu da telefonların satışını zora sokuyor. Sırf bu yüzden geçtiğimiz ay önemli bir karar alan Apple, hatırlarsınız modellerin kasım ile aralık ayı üretimlerini tam yüzde 50 azaltmıştı. Beklenenin çok altındaki talep şirkete 2018 için de zorunlu bir adım attıracak gibi görünüyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, tedarikçilerden Pegatron’un 2018 ilk çeyrek üretimini yüzde 50 ile yüzde 60 arasında azaltmasını beklediklerini söylüyor. Bu gerçekten çok büyük bir üretim kesintisi anlamına geliyor ve bazı iPhone 8 hatlarınının iPhone X’e dönüştürüldüğü de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Apple tarihinde üretimleri en kısa süre içerisinde azaltılan ilk telefon modelleri olan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, iPhone X bekleyenlerin ilgisini çekmeyi başaramıyor.

Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için gelecek karanlık

Yaşanan sorunlar nedeniyle stok durumu halen stabil olmayan iPhone X, 999 dolarlık yüksek fiyatına rağmen çok büyük talep görüyor. Türkiye’de 6.099 TL‘lik başlangıç fiyatına sahip olan telefon, 24 Kasım tarihinde raflardaki yerini alıyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...