Wes Anderson filmlerini aratmayan ev

Share

Yönetmen Wes Anderson, kendine has görsel estetiğiyle, hem sinemanın hem popüler kültürün fenomen isimlerinden biri. Öyle ki, Anderson’un kadrajları ve renklerinden ilham alınarak pek çok farklı alanda işler üretiliyor.

Hatta bir ara, tüm dünyadan insanların Wes Anderson filmlerini anımsatan mekanları fotoğraflayıp paylaştığı, “Accidental Wes Anderson” (Tesadüfi Wes Anderson) isimli bir trend bile vardı.

Bu defa Wes Anderson sevgimizi kabartan, Paris‘in Passy bölgesindeki bir ev oldu. Bir binanın en üst katında yer alan ev, ünlü yönetmenin filmlerinden fırlamış gibi. Eiffel Kulesi manzarası da cabası…

Canlı yeşil renge boyanmış girişi, evin en dikkat çekici ve Anderson filmlerini en çok hatırlatan bölümlerinden biri. Kırmızılar, yeşiller, sarılar evin tamamında baskın rol oynuyor. Hayli geniş bir salonu, küçük bir oturma odası, yemek odası ve bir de kocaman yatak odası bulunan ev, toplamda 400 metrekare. Ayrıca şimdilerde 5.775.000 €‘luk fiyatıyla alıcısını bekliyor.

nolmus.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...