SpaceX, gizemli bir kargo için kalkış yapacak

Share

Geçtiğimiz hafta Türkiye‘ye gelen Elon Musk‘ın büyük başarılara imza atan uzay şirketi SpaceX, gizemli bir kargo için Falcon 9 roket modeliyle kalkış yapacak.

Genelde Dünya dışına çıkarttığı kargolar hakkında bilgi veren SpaceX, bu sefer yeni kargosu için süreci gizli tutuyor. Uzay ve savunma şirketi Northrop Grumman‘a ait olduğu belirtilen Zuma isimli kargo, 16 Kasım tarihinde Falcon 9 ile gökyüzüne çıkartılacak. Amerika Birleşik Devletleri hükümeti için olduğu belirtilen kargonun içerisinde gizli bir uydu olduğu tahmin ediliyor. Daha önce de buna benzer gizli unsurları alçak dünya yörüngesine çıkartan şirket, kalkışı Cape Canaveral üssünden yapacak. İçerik detayları hakkında bilgi verilmeyen Zuma kalkışı, diğerleri gibi YouTube’dan canlı yayınlanacak. Kalkışta kullanılan Falcon 9 ise herhangi bir sorun olmazsa Cape Canaveral üssüne dikey olarak iniş yapacak.

SpaceX ve gizli görevler

Ana görevi müşterilerinin geliştirdiği uydu gibi teknolojileri uzaya çıkarmak olan şirket, dediğimiz gibi daha önce de buna benzer iki görev gerçekleştirmişti. Diğer kalkışlarda gizli askeri uydular götüren firma, bu seferde de büyük ihtimal böyle bir kargo taşıyor. 2017’de tam 16 başarılı kalkış gerçekleştiren şirket, haklı olarak bu seferde de başarıya ulaşmak istiyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...