Erkekler de ağlar!

Share

Erkekler ağlamaz şarkısının adını değiştiriyoruz: Erkekler de ağlar, hatta ayrılık acısını daha geç atlatırlar; fakat belli etmezler. Şarkı için biraz uzun bir isim olabilir, fakat gerçeklik payı oldukça yüksek. Kadınlar genellikle zor bir ayrılığı çok daha hızlı atlatıyorlar. Gerek alışveriş, bakım gerekse kız kıza gece gezmeleri bu süreci oldukça hızlandırıyor. Erkekler için ise aynı durum söz konusu değil.

ERR

Uzun bir ilişkinin bitmesinin ardından erkekler ‘Şimdi yeniden mi başlayacağım?’ gibi sorular sormaya daha yatkın oluyor. Tekrar oyuna katılıp hem cinsleriyle rekabete girmek zorunda kalan erkek, kaybettiği aşkın boşluğunu daha çok hissediyor.

Genele bakıldığında uzun bir ilişkinin ardından kadınlar çok daha kısa sürede yeni bir ilişkiye başlayabilirken, erkekler için bu süre çok daha uzun. Bunun bir sebebi de kadınların sahip olduğu arkadaş grubu olabilir. Yalnızca Türkiye’de değil, diğer birçok ülkede erkekler her zaman daha dayanıklı, sert ve duygusuz gibi yansıtıldığı ya da toplumda bu yönde bir algı yaratıldığı için erkekler ayrılıktan sonra içlerini döküp dertleşme gibi bir imkana kadınlar kadar sahip değiller.

Kadınlar, arkadaş gruplarına içlerini çok daha rahat döküp tavsiyeler alabildiği için bazı duygu ve fikirleri çok daha kolay ve hızlı atlatabiliyor. Öte yandan erkekler, daha çok içlerinde tutma ya da kendine saklama eğiliminde olduğu için bazı şeyleri atlatmaları çok daha uzun ve acı dolu oluyor.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...