Apple HomePod’u bekleyenlere kötü haber

Share

Apple‘ın WWDC 2017 Geliştiriciler Konferansı’nda tanıttığı akıllı hoparlör modeli HomePod için kötü bir haber geldi.

Normal şartlarda önümüzdeki aralık ayında satışa sunulacağı söylenen Apple HomePod, şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2018 başında raflardaki yerini alacak. Cihazın son kullanıcıya ulaşması için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu belirten şirket, gecikmenin nedeni hakkında detay vermekten kaçındı. Amazon Echo ile Google Home gibi cihazların karşısına çıkartılacak cihaz, gerçekten uzun zamandır bekleniyordu. Son dönemde üretim konusunda bazı sıkıntılar yaşayan Apple, bu sefer üretimden çok cihazın kendisinde güncellemeler yapıyor gibi görünüyor.

Bilinen detaylarıyla Apple HomePod

Silindirik bir gövde yapısı olan cihaz, rakiplerinden farklı olarak Siri’ye değil müziğe odaklanıyor. Yani daha çok hoparlör olarak tanıtılan ürün, gücünü Apple A8 işlemciden alıyor. Bünyesinde 4-inç’lik bir Apple tasarımı subwoofer yer alan hoparlör, özellikle ses performansı konusunda çok iddialı şekilde tanıtılıyor. Bünyesinde yer alan 6 adet mikrofon ile dinlediğiniz müziği ortama uyumlu hale getiren cihaz, her türlü işlem için Siri erişimine de sahip. 350$ gibi yüksek bir fiyat etiketiye satılacak olan akıllı hoparlör, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle elde edilebilecek.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...