Ne Okuyalım: Serinletici Kitap Rafı

Share

Soğuk havalarda içimizi ısıtacak kitaplar okumak gerekir. Soğuk havayı, kasvetli gri bulutları dağıtmanı en iyi yolu sürükleyici bir romana kendinizi adamaktan geçer.

Bizler de üşümüş parmaklarımızı kitap raflarında gezdirdik, sıcaklığı içimize çektik. Serinletici Kitap Rafı’nın bu haftaki yazarları Tolga Erbak ve Harlan Coben.

Keyifli okumalar…

Tolga Erbak / Gidecek Var

“Hayattan fazla beklentisi kalmayan Rico her şeyi ardında bırakıp gidecekken, babası James Edward’ın sahibi olduğu ve birçok hayatın etkisiyle şekillenen dergileri September’da işler yolunda gitmemeye başlar. Uzun süre bir şeye karışmadan, kendi halinde yaşayan Rico’nun dergiyi kurtarabilecek tek kişi olduğunu anlaması uzun sürmez. Zyta ile başlamadan biten ilişkisi, yakın dostu Aaron, Aaron’ın eşi Ana, herkese bir sürprizi olan avukat Helen ve hikayeye hiç beklenmedik bir şekilde dahil olan Carla’nın nefes kesen aşk, cinayet ve hırs dolu hikayesi ‘Gidecek Var’da!”

Harlan Coben / Yüksek Gerilim

En iyi polisiye roman yazarlarından biri olduğunu bir kez daha kanıtlayan Harlan Coben, Yüksek Gerilim’de okuru can alıcı bir soruyla yüzleştiriyor:

Acı bir gerçek, en zararsız yalandan daha mı iyidir?

Eski tenis yıldızı olan Suzze, Myron’ın ofisine geldiğinde sekiz aylık hamiledir. Facebook sayfasında bebeğinin başkasından olduğuna dair yapılan yorum üzerine rock yıldızı olan eşi Lex ortadan kaybolunca, Suzze onu bulması için Myron’dan yardım ister.

Myron, Lex’i bulduğu gece kulübünde uzun zamandır görmediği biriyle karşılaşır. Bu kişi, yıllar önce kardeşini kendisinden ve ailesinden uzaklaştıran Kitty’den başkası değildir. Kadının peşinden gidip kardeşine ulaşmaya çalışırken, Suzze’nin ani ölümüyle kendini beklenmedik olaylar zincirinin içinde bulur. Şimdi Myron’ın pek çok yalan ve sarsıcı bir gerçekle yüzleşmesinin tam vaktidir.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...