‘Tesla iflas bayrağını çekti’

Share

GM’nin eski başkan yardımcısı, Roadster ve Semi’nin amacının dikkat dağıtmak olduğunu ifade etti.

General Motors’un eski başkan yardımcısı Bob Lutz pek sözünü esirgeyen bir insan değil. Cesur açıklamalar yapması ile tanınan Lutz, bu kez Tesla’ya sataştı ve şirketin “iflas bayrağı çektiğini” duyurdu.

Tesla’nın yeni Roadster ve tamamen elektrikli Semi TIR’ını tanıtmasından kısa bir süre sonra CNBC’ye röportaj veren Bob Lutz, bu iki aracın tanıtım etkinliğinin, markanın üretimle ilgili yaşadığı sıkıntılar unutturma amacıyla yapılan bir dikkat dağıtma operasyonu olduğunu ifade etti.

Lutz, “Arkadaşlar, bu şirket iflas bayrağını çekti. Bu gidişle 2019’u göremeyecek” dedi. “Tesla’nın gizli bir sırrı yok. Onlar da diğerleri gibi lityum iyon bataryalar kullanıyor. Nakde ihtiyaçları var. Yakın zamanda başka bir sermaye artırımı yapmak zorunda kalacaklar.”

Bu arada Lutz’un Tesla üzerinde uzun süredir şüpheci bir yaklaşıma sahip olduğunu ve daha önce de benzer yorumlar yaptığını belirtelim. Elbette tamamen haksız da sayılmaz çünkü Tesla, Roadster’ın tanıtımını gerçekten de geciken Model 3’ler üzerindeki dikkati dağıtmak için yapmış olabilir.

Cnbc, Motor 1

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...