5X5: Sessiz sedasız içimize sinen şarkılar

Share

Bazı şarkılar bir acayip. Listelerde 1 numaraya oynamak gibi bir dertleri yoktur. Tarihe imza atmaya da pek hevesli değillerdir. Sakinlikle aklımızın bir köşesine girer ve yerleşirler. Ne ara olduğunu anlamadan kendinizi bu şarkıyı mırıldanırken buluverirsiniz.

Bu tevazuyla yazılan ve söylenen sözler, derin izler bırakır aslında dinleyende. Popülaritesi tavan yapmış albümler yerini tutamaz bu şarkıların. Kimisi aşktan, kimisi hayattan, kimisi kaderden, kimisi de sonsuzluktan bahsediyor. Ama alelade günlük bir sohbete katılır gibi bir hava yaratıyor dinlemeye başladıktan sonra. Vurucu etki de zaten buradan geliyor.

Koşturmacaya ara ver ve biraz müzik dinle diye seslenen bu sevimli şarkılar, sessiz sedasız içimize siniveriyor. İşte Serinletici 5’te 5 bölümümüzde haftanın en iyi 5 şarkısı:

Not: Bu huzur veren şarkıları kadınların seslendirmesi bir tesadüf mü sizce de?

5- Vanessa Carlton / A Thousand Miles

4- Jennifer Paige / Crush

3- LeAnn Rimes / Cant Fight The Moonlight

2- Rumer / Welcome Back

1- Emilia / Big Big World

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...