Instagram, ‘regram’ özelliğini test ediyor

Share

 

Facebook‘un popüler fotoğraf ve video platformu Instagram, en sonunda en çok talep edilen özelliği test etmeye başladı.

TheNextWeb tarafından keşfedilen bu özellik, Instagram dünyasında regram olarak geçiyor. Biliyorsunuz platform içerisinde Twitter’a benzer şekilde bir retweet butonu bulunmuyor. İşte regram tam da bunun karşılığını oluşturuyor. Şu an kişiler beğendikleri bir fotoğrafı kendi profillerinde paylaşmak için ya üçüncü parti uygulamaları kullanıyor ya da cihazlarına indirerek telif konusunu ihlal ediyor. İşte regram özelliği bunu değiştirmeye geliyor. Henüz test aşamasında olan özellik, kişilerin fotoğraflar / videolar altına yerleştirilen simge üzerinden beğendiği içeriği kendi profilinde paylaşmasına imkan tanıyor. Şimdiye kadar getirilmemiş olması oldukça eleştirilen bu özellik, yeni hesapların keşfini çok daha efektif hale getirecek gibi görünüyor.

Instagram regram

 

Instagram birçok yenilik planlıyor

Platform regram haricinde hikayeler içerisine GIF ekleme ve hikayeleri kaydetme gibi özellikler üzerinde de çalışıyor. Bunlara ek olarak içerikleri WhatsApp üzerinden paylaşma özelliğini deneyen şirket, yapacağı yüm yenilikleri sızdırmış görünüyor. Yenilikler arasında en çok dikkati regram butonu çekerken, platform kullanıcı kitlesini ciddi anlamda büyütmeye devam ediyor. Snapchat’ten aldığı hikayeler özelliği Snapchat’ten daha çok kullanılan Instagram, Facebook’un geri dönüşü en yüksek yatırımları arasında yer alıyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...