Mercedes X Serisi Türkiye pazarına sunuldu

Share

Mercedes’in pick up modeli segmente premium dokunuş getirecek.

Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de sürekli büyümekte olan pick up segmenti üreticilerin iştahını kabartmaya devam ediyor. Bu yıl, premium bir marka olarak bu ticari araç segmentine adım atan Mercedes, temellerini Nissan Navara ve Renault Alaskan ile paylaşan X Serisi’ni Türkiye’de de satışa sundu.

Alman üretici, X Serisi’ni X 220d ve X 250d olarak iki farklı şekilde sunacak. Her iki araçta da Renault-Nissan grubundan tanıdık, 2.3 litre hacimli turbo dizel motor görev yaparken bu ünite, versiyona göre 163 veya 190 beygir güç üretebiliyor. 2018 yılı ortalarında bu ikiliye, 3 litre hacimli, 258 beygir güç üretebilen V6 motor da katılacak.

Ön ve arka aksta hava kanallı disk frenlere sahip olan araçta kullanılan 4MATIC, dört tekerlekten çekiş sistemi farklı çekiş modlarına ve merkezi diferansiyel kilidine sahip.

Pure, Progressive ve Power isimli donanım seviyelerine sahip olan aracın Pure baketinde siyah olan ön tampon, Progressive seviyesinde gövde renginde boyanırken, ürün gamının tepe noktasını oluşturan Power donanım seviyesinde krom süslemelerle sunuluyor. Her donanım seviyesi dokuz farklı gövde rengi ve donanım seviyesine bağlı olarak farklılık gösteren 17, 18 ve 19 inç ebatlarında farklı jant alternatifleriyle kombine edilebiliyor.

6 ileri vitesli manuel şanzıman ve arkadan itiş sistemiyle donatılan X 220d’nin başlangıç fiyatıysa 135.000 TL olarak belirlenmiş.

Motor 1

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...