Google, “YouTube Edition” Android telefonlar mı geliştiriyor?

Share

İnternet devi Google, son dönemde donanım tarafına büyük önem veriyor. Bu alanda büyük bir oyuncu haline gelene şirketi YouTube Edition Android telefonlar mı geliştiriyor?

Bugün ortaya çıktığı kadarıyla Google, düzenlediği anket aracılığıyla kişilere YouTube’a özel olarak geliştirilen bir akıllı telefonla ilgilenip ilgilenmeyeceğini soruyor. Teknoloji basınında YouTube Edition olarak geçen bu Android telefonlar, söylendiği kadarıyla platforma özgü özellikleri bünyesinde barıdıracak. 9to5Google internet sitesinde yer aldığı kadarıyla bu telefonlar kilit ekranında video oynatabilecek ve özel internet paketlerine sahip olacak. Bu noktada bir yıl boyunca her ay 10 GB internete sahip olabileceği söylenen cihazlar, YouTube uygulamasını açmak için özel bir butonu da beraberinde getirecek.

Google tarafından yapılacak bir YouTube Edition Android telefon tutar mı?

İşte şirket tam olarak bunu öğrenmeye çalışıyor. Daha önce Facebook‘un buna benzer bir adım attığı ancak başarısız olduğu biliniyor. Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmasına rağmen YouTube kendisine özel bir telefona ihtiyaç duyan bir platform değil. Kullanıcılar şu an sadece YouTube videolarını arka planda oynatabilmek istiyor gibi görünüyor. Amerika Birleşik Devletleri içerisinde dahi kimsenin böyle bir cihaza sahip olmak istemeyeceği düşünülüyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...