İlk bitcoin milyarderleri belli oldu

Share

Bitcoin 11.800 dolar barajını aşarken, ilk bitcoin milyarderi de ortaya çıktı. Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşler “ilk bitcoin milyarderleri” olarak tarihe geçti.

Bitcoin’in önlenemez yükselişi hızla devam ediyor. 1 bitcoinin 11.835 dolara vurmasıyla kripto para birimi yeni bir zirve değere ulaştı. Markets Insider‘ın verilerine göre şu an 11.200 dolar seviyelerinde gezen kripto para birimi hemen herkesin gündeminde. “Nasıl alınır, nasıl yatırım yapılır, güvenilir sanal cüzdanlar nelerdir?” gibi sorular internette gezinirken, açıklanan ilk bitcoin milyarderleri ise belli oldu. Winklevoss kardeşler ise çok da yabancı olmadığımız bir isim. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg‘i kendi fikirlerini çalmakla suçlayan Winklevoss kardeşler, Zuckerberg’e dava açmıştı. Dava tarafların anlaşmasıyla sonuçlanmış ve Zuckerberg ikizlere 65 milyon dolar ödeme yapmıştı.

Facebook’tan gelen parayla yatırım

Winklevoss kardeşler 2013 yılında 11 milyon dolar değerinde bitcoin’e sahip olduklarını açıklamıştı. Facebook’tan kazandıkları 65 milyon doların bir kısmını bitcoin’e yatıran ikizler o dönem kripto para biriminin yüzde 1’lik dilimine sahipti. 2013’te 1 bitcoin’in yaklaşık 120 dolar olduğunu da ekleyelim. O zamandan bu yana tek bir bitcoin dahi satmayan ikizler, yatırımlarını uzun döneme yönelik gerçekleştirerek sonunda kazançlı çıkıyor. Telegraph‘ın haberine göre ikizlerin şu an 1 milyar doların üzerinde değere sahip bitcoin’i bulunuyor. Bu da ikizleri açıklanan ilk bitcoin milyarderi yapıyor.

İkizler açıklanan ilk bitcoin milyarderleri. Ancak aynı zamanda bitcoin’in gizemli kurucusu Satoshi Nakamoto’da ve bilinmeyen birkaç hesapta daha 1 milyar doların üzerinde bitcoin yer aldığı söyleniyor.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...