Touch ID ve Face ID tek bir kullanıcı için hazırlandı

Share

Apple‘ın yeni akıllı telefonu iPhone X, en çok Face ID yüz tanıma sistemiyle konuşuluyor. Touch ID’nin yerini alan bu sistem, biliyorsunuz birden fazla kişiyi tanıyamıyor.  Bu konuda ise Craig Federighi’nin üzen bir açıklaması bulunuyor.

Face ID, Apple’ın ilk olarak iPhone X ile hayatımıza soktuğu bir teknoloji. Telefonun üst çıkıntısında yer alan TrueDepth kamera sistemiyle çalışan altyapı, Touch ID‘den daha güvenli olarak lanse ediliyor. Yüzünüze yansıttığı 30 binin üzerinde görünmez noktayı analiz ederek en ince detaylarıyla bir derinlik haritası oluşturan teknoloji, böylece kolay kolay geçilemiyor. Ancak bu sistem Touch ID gibi birden fazla kişinin kullanması için ayarlanamıyor. Bu konuya Apple yazılım takımının başındaki isim Craig Federighi kendisine gelen bir e-postayla çok net bir cevap veriyor. 33 yıllık Apple kullanıcısı Steve Seridan, kendisine ve eşine aldığı iPhone X‘a birbirlerinin yüzünü ekleyemediği için Federighi’den konu hakkında bilgi almak istiyor. Buna verilen cevapta Federighi, kesin olarak Face ID‘nin tek kişiyi tanımak için tasarlandığını belirtiyor. Hatta Touch ID’nin de sadece tek bir kişi için tasarlandığını belirten ünlü yönetici, buna rağmen kapıyı da kapatmıyor. Yani ilerleyen süreçte Face ID’ye de birden fazla yüzü tanıma desteğinin gelebilme ihtimali bulunuyor.

Face ID ve Touch ID biyometrik güvenlik konusunda devrim gerçekleştirdi

Bu biyometrik devrim elbette sektörde ilk olarak değil özelliği genele yaymakla olmuştu. Apple’dan sonra parmak izi okuma sistemleri inanılmaz popüler hale geldi. Benzer durumda yüz tanıma sürecinde de olacak. Firmalar kendi TrueDepth kamera sistemleri üzerinde çalışmaya başladılar bile.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...