YouTube rewind 2017 yayınlandı

Share

 

YouTube yılın en merak edilen videosunu paylaştı. Bu seneki rewind Shape of 2017 adını taşıyor ve bomba bir ismi dışarıda bırakıyor.

YouTube’un her sene yılı özetlediği, yılın dikkat çeken trendlerini barındırdığı ve o yılın önde gelen popüler YouTube yayıncılarına yer verdiği yeni videosu yayınlandı. Ünlü isimlerden artık “ölü” olan trendlere kadar hemen her detayı barındıran video açıkçası geçtiğimiz seneye göre çok daha başarılı olmuş. Her ne kadar ismini Ed Sheeran’ın Shape of You şarkısından alsa da, video açılışı Despacito ile yapıyor. Videoda Nusret’i göremedik ancak ünlü Salt Bae pozu yılın virallerinden olduğu için rewind’a konulmuştu. Salt Bae ucundan kıyısından rewind’ın bir parçası olmuş anlayacağınız. Güneş tutulması, yıldız kayması gibi senenin merakla beklenen olaylarına da yer veren klipte Taylor Swift’in Look What You Made Me Do klibindeki mezarlık sahnesinde “Harlem Shake”, “Dabbing” gibi eski trendler de gömülüyor.

Videoda ayrıca Türk YouTuber’lardan Meryem Can, Orkun Işıtmak, Enes Batur, Merve Özkaynak, Uras Benlioğlu, Kafalar ve Idil Yazar bulunuyor.

YouTube’un 1 numaralı ismi yok

Slime’dan stres çarklarına kadar uzanan trendlerin yanı sıra elbette Jack Paul, Casey Neistat, Philip DeFranco gibi isimler yer alırken gözlerimiz PewDiePie‘ı aradı. Her rewind’da kendine özel bir sahnesi bulunan PewDiePie’ı bu rewind’da göremedik. Çok iyi bir sene geçirmediği yaşadığı tatsızlıklar ve iptal edilen YouTube Red şovundan da anlaşılan PewDiePie, rewind’ın da dışına itilmiş gibi görünüyor. Söz konusu durum PewDiePie’ın kendi tercihi mi yoksa platform tarafından alınan bir karar mı ne yazık ki şu an net değil. Twitter ise çoktan PewDiePie’ın yokluğunu tartışmaya başladı bile. YouTube’un hazırladığı videoyu haberin devamından izleyebilirsiniz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...