5X5: ‘Bir şans daha’ diyen şarkılar

Share

Yaşandı ve bitti fiillerini yan yana kullanmak yasaklanmalı. Hepimizin bildiği üzere, yaşanan şeyler çoğu zaman yarım kalıyor. Sonlanmadığı için de kafamızın bir yerinde kısır döngü halinde başlayıp bitiyor, bitip başlıyor. Kalp kırıklıkları, acılar, ayrılıklar, keşkeler, acabalar kafamızın içinde film şeridi gibi dönerken ‘tekrar sevemez miydi?’ diye düşünmeden edemiyoruz.

İşte tam bu anda aklımıza Gone With The Wind filminin final sahnesi geliyor. Esaslı bir tokat gibi bir an. Bazı şeyler için çok geç kalındığını anlatıyor bize.

Aslında biliyoruz olmayacağını; ama insanoğlu işte, zaaflarına düşkün olduğu kadar, umutlarına da tutsak… Eski mesajları okuyoruz, eski fotoğraflara bakıyoruz, eski anıların girdabında kayboluyoruz. Eskiyen her şeyi içimizde taşımaktan vazgeçmiyoruz. Bunu da en güzel şarkılarla anlatıyoruz. Bu hafta Serinletici 5’te 5 kategorisinde ‘bir şans daha’ isteyen şarkılar yer alıyor:

5- Poest of the Fall / Carnival of rust

4- Scorpions / Still loving you

3- Bonnie Tyler / Total eclipse of the heart

2- John Newman / Love me again

1- Toni Braxton / Un-break my heart

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...