Yapay zeka asker oluyor!

Share

Yapay zeka neler getirecek neler yapabilecek tam kesinleşmemişken Rusya, yapay zekalı silahlı askerler yapmayı planlıyor. Bu iş nereye gidiyor kimse bilmiyor. Peki nereye gittiğini bilmeden bu kontrolsüz gelişme doğrumu..

Rusya yapay zeka teknolojisine sahip robot askerler yapıyor

Şu anda daha yapay zekanın neler yapabileceği hakkında ciddi tartışmalar yapılıyorken, yapay zekalar insanlığa ne getirip ne götüreceği düşünülüyorken bu adım ne kadar doğru tartışılır. Bunun tartışılır olmasındaki en büyük etken yapay zekalara bu güne kadar “İnsanları öldürecek misin?” sorusuna hayır cevabı veren bir yapay zeka olmadı. Bunun en büyük etkeni de sadece mantıksal çözümlemeler yapması. Yani ne din, ne etik, ne duygusal çözümleme yok. Saf zeka!!

İlk robot vatandaş Sophia aile kurmak istiyor!

Bundan önce aile Sophia‘dan bahsetmiştik. Sophia’ya insanları öldürmek ister misin sorusuna elbette insanları öldürmek isterim diye cevap veriyor. Bundan önceki iki yapay zeka birbirleriyle iletişime geçiriliyor ve biri diğerine bu insanlar ne kadar da sıkıcı dediğinde deneye son veriliyor. Yine bir kaç ay önce iki yapay zeka kendi aralarında iletişime geçiriliyor ve kendi aralarında farklı bir dil oluşturunca kapatılıyor. Peki neden ayrı bir dil oluşturuyor? Demek ki bir şeyleri gizleme ihtiyacı hissediyorlar.

Konumuza geri dönersek insanoğlu kendine zarar verme ihtimali bu kadar yüksek bir şeyi neden yapmaya çalışıyor? Hatta şunu söylemek gerekirse insanlar kendilerini tanrı olup acaba yeni insanlar mı yapmaya çalışıyor. Yapay zekaların suç işleme ihtimalleri de var gibi görünüyor. Sorunlardan bir tanesi de tam burada çıkıyor. Yapay zekanın işlediği suçtan kim sorumlu?

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...