Essential Phone hayal kırıklığına uğrattı!

Share

Günümüzün en çok kullanılan mobil platfromlarından olan Android‘in kurucu ortaklarından olan Andy Rubin’in geliştirdiği Android telefon Essential Phone beklenileni veremedi ve tüm ekibi hayal kırıklığına uğrattı.

Android’in babası olarak bilinen Andy Rubin tarafından tanıtılan Essential Phone, 3 kenardan çerçevesiz tasarımıyla ve yüksek donanım özellikleriyle tanıtıldığı günden beri gündemden düşmedi.

Xiaomi Mi Mix modellerini akıllara getiren tasarımda farklılaşmak içinse kamera alt tarafta değil de üst tarafta ekranın içine konumlandırılmıştı. Aynı zamanda modüler özelliklere de sahip olan modelde 360 kamera gibi modüllerde kullanılabiliyor.

Ancak tüm bu sade ve şık tasarıma eklenen üst seviye donanım özellikleri maalesef istenileni vermeye yetmedi. Şirket içerisinde de sürekli problemler yaşanırken Andy Rubin bile kısa süreliğine de olsa şirket ayrılıp geri döndü.

Peki hayal kırıklığı nerede? Şirket tarafından resmi olarak açıklanmayan satış rakamları tam olarak hayal kırıklığı. Sadece Essential Phone modelleri tarafından kullanılabilen kamera uygulamasının indirilme sayısı sayesinde varılan bu bilgiye göre Essential Phone 50 bin satılabildi.

Mart ayında 5 bin civarında satılan model, 749 dolarlık fiyat etiketinin 549 dolara çekilmesiyle görünen o ki satış rakamlarını arttırabilmiş. Ancak her ne kadar artsa da 50 bin adetlik satış akıllı telefon piyasası için tam bir hüsran.

Andy Rubin ve ekibinin satışları arttırmak için neler yapacağı ise merak konusu.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...