Almanya’nın Stranger Things’i Dark izleyicilerini mutlu edecek gelişme

Share

Netflix’in Almanca ilk orijinal yapımı olan Dark kısa sürede büyük beğeni toplamayı başarmıştı. Pek çok seyircinin Almanya’nın Stranger Things’i olarak tanımladığı bu yapımın devam edeceği sonunda netlik kazandı. Bu duyurunun ardından dizinin sevenleri rahat bir nefes aldı.

Dark tıpkı Stranger Things‘te olduğu gibi bilim kurgu, korku ve drama ögelerini bir araya getiriyor. Winden isimli Alman kasabasında geçen hikaye iki çocuğun kaybolmasıyla başlıyor. Bu üzücü gelişmenin ardından kasabadaki dört aileye dair gizli kalanlar ortaya çıkmaya başlıyor. Aralarında zannedilenden çok daha farklı bir ilişki olduğu ortaya çıkıyor. İşin içine zaman karmaşasının da eklenmesiyle ortaya ilgi çekici bir hikaye çıkıyor.

Dünyanın dört bir yanında izlendi

İlk sezonuyla büyük yankı uyandıran Dark, dünya çapında İngilizce dışında bir dilde en çok izlenen dizilerden oldu. Dizinin yaratıcıları Baran bo Odar and Jantje Friese, ikinci sezon hakkında şöyle konuştu: “Dark’ın gördüğü ilgiden ve hikayemizin küresel çapta yakaladığı başarıdan dolayı son derece heyecanlı ve mutluyuz. Kahramanların sırlarla dolu dünyasında kaybolan izleyiciler, hikayenin sunduğu bulmacaları çözmekten de keyif aldı. Yeni bir yolculuğa başlayacağımızı bilmek, bizim için bir rüyanın gerçek olması gibi. Dizinin ikinci sezonunda hayranlarımızı pek çok sürpriz bekliyor.”

Dark’ın ikinci sezonunun ne zaman ekrana geleceği henüz belli değil. Tahminler Aralık 2018’den yana.

Log

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...