Damalı baton kek

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:
350 gr tereyağı
350 gr pudra şeker
6 yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı (375 gr) un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kakao
350 gr kayısı reçeli

Üzeri için:
1 çay bardağı krema
2 paket bitter çikolata
Çilek
Nane yaprağı

Hazırlanışı:
Tereyağını oda ısısında yumuşatıp pudra şeker ilave edin. Krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtalarla limon suyunu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Hamur kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Aynı boyda iki dikdörtgen kek kalıbının içine aynı boyda dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Hamuru ikiye bölün. Yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurları kalıplara aktarıp, ikisini aynı anda fırında 30 dakika pişirin. Pişen kekleri düz bir zeminde bıçakla ortadan boylamasına kesin. Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün.

Kalan iki kek dilimini ters şekilde yerleştirin. Üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün. Çikolatayı krema ile benmari usulü eritin. Soğuyunca kekin üzerini kaplayın.

Çilek ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...