Serinletici Sinema Kulübü: The Family Man

Share

Malumunuz yeni yıl haftasına girdik. Ortalık ışıl ışıl, ağaçlar rengarenk. Bir hayli eğlendiğimizi itiraf etmemiz gerekir. Ama halen daha yeni yıl havasına girememiş olanları da düşünmeyi ihmal etmedik.

Serinletici Sinema Kulübü’nde haftanın filmi The Family Man, bizi eski yılbaşı akşamlarına götürüyor. Güzel bir nostalji için hazır mısınız?

Tek kişilik yaşamın sırrı…
Jack Campbell, para ve bencillik içinde yaşamını sürdürüyordu. Hayatta istediği her şeyi elde etmişti. Yaşamını tek kelimeyle ifade etmek gerekirse ‘şahaneydi’. En azından Jack öyle olduğunu düşünüyordu.

Zirvedeydi!
Jack adeta kariyer, başarı, hırs ve zenginlik abidesiydi. Hayatında eksikliğini duyduğu hiçbir şey yoktu. Fakat maddi başarılarının yanında sevginin ne demek olduğunu unutmuştu. En son ne zaman hırsıyla değil kalbiyle hareket ettiğinden haberi bile yoktu. İşte tam da bu sebepten kaderin ona söyleyeceği iki çift lafı vardı.

Mucize mi, felaket mi?
Bir Noel gecesi gerçekleşen tuhaf olaylar sonucunda Jack kendini farklı bir zaman diliminde buluverdi. İşi, zenginliği, kariyerinin yerini; bir eş, yaramaz çocuklar ve bolca problem almıştı. Kimisi bu olayı bir mucize olarak adlandırabilirdi fakat Jack Campbell’a göre bu olay, hayatı boyunca başına gelen en büyük felaketti!

İkinci şans…
Hırsı yüzünden Jack bu hayatta çok fazla şey kaybetmişti. Bu Noel’de ise kaybettiklerini telafi etmek için ‘ikinci bir şansa’ sahipti. Tabii ki öncelikle bu durumu hazmetmesi gerekiyordu. İşte her şey böyle başladı. Jack bir sabah uyandı ve kendini 13 yıl önce terk ettiği kız arkadaşı Kate Reynolds ile evli bir halde buldu. Dahası iki tane de baş belası çocukları ve bir de köpekleri vardı.

Yaşan(ma)mışlık!
Bu bir felaketti. Aynı zamanda da imkansızdı. Zamanda geriye dönmüş bile olamazdı; çünkü bu olayların hiçbiri yaşanmamıştı. Jack kesinlikle aklını kaçırıyordu. Olan biten bundan ibaretti. Kendine gelmesi ve içine düştüğü bu çıkmazdan kurtuluş yolunu bulması gerekiyordu.

Bu hayata ait değildi.
Jack’in bu korkunç tablodan kurtuluş planları, karısını bir hayli endişeye düşürmüştü. Kate, orta yaş bunalımında olduğunu düşündüğü kocasının garip hareketlerine anlam veremiyordu. Oysaki Jack’in hareketlerinin tek bir nedeni vardı: O, bu hayata ait değildi. Hiç tanımadığı çocuklar ve pak az aşina olduğu karısının başrolü oynadığı bu hayat onun olamazdı.

Bir ihanet söz konusu!
Önce dehşete kapılan Campbell, zamanla bu yeni duruma adapte olmaya başlamıştı. Jack bir zaman sonra kendini bebeğin altını değiştirirken ve market alışverişi yaparken buldu. Bu ne ara olmuştu bilmiyordu. Fakat yavaş yavaş beyninin ona ihanet etmeye başladığını fark etmişti. Başlarda nefret ettiği bu yaşam tarzı, şimdi ona bir hayli cazip gelmeye başlamıştı.

Yalnızlık…
Fakat ne yazık ki tam Jack yeni ailesine ısınmışken, kendini bir anda eski yaşamında buluvermişti. Gürültüleriyle uyandığı çocuklarının sesini ve karısının sıcaklığını özlüyordu. Hiçbir zaman yalnız yaşamından şikayetçi olmamıştı; ama günün birinde mucize eseri aile sıcaklığıyla kuşatılan Jack, yıllar yılı aslında ne kadar üşüdüğünü fark etmişti. Bu soğuk ve yalnız yaşam ona göre değildi.

Kararını vermişti.
Ne şimdi ne de geleceğinde yalnızlığa yer yoktu. Onun yaşamı, çocukların gürültüsünden, bir türlü toplanmak bilmeyen samimi bir evin dağınıklığından, günlük sıkıcı koşturmacalardan ve tabii ki güzel karısı Kate tarafından sevgi dolu kucaklanmaktan ibaret olmalıydı. Ki olacaktı da. Hayat Jack Campbell’a ikinci bir şans vermişti; ve bu bir anda hayatındaki en büyük dileği haline gelmişti.

2018’i işte böylesine ‘ikinci şanslarla’ dolu bir yıl olarak düşünün. İlla ki Jack gibi bir zaman yolculuğuna ihtiyacınız yok.

İhtiyacınız olan, size ilham verecek bir hikaye…
İyi seyirler ve 2018’de bol şans!

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

Fragman:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...