Android Go temelli ‘Nokia 1’ geliyor

Share

Nokia‘nın şu an piyasada olan en ucuz akıllı telefon modeli Nokia 2 konumunda. Ancak merak etmeyin işletim sistemiyle fark yaratacak Nokia 1 modeli de geliyor.

Nokia 1 en düşük seviye Android cihazlar arasında bulunacak. Bu açıdan telefonun önemli bir detay olarak Android Go işletim sistemini kullanacağı söyleniyor. Minimum 512 MB maksimum 1 GB RAM’e sahip Android Oreo işletim sistemli cihazlarda  çalışanGo, üç ana noktada deneyimi iyileştiriyor:

  • İşletim sistemi
  • Google uygulamaları
  • Google Play Store

İşletim sisteminde performans iyileştirmeleri sağlayan Go, Google uygulamalarının da Go sürümlerini kullanacak. Aynı zamanda Play Store’u da yenileyen sistemde, mağaza cihazınıza en uygun uygulamaları size göstererek cihazı fazla ağırlaşmasını engelliyor.  İşte bu yapı ile gelen Nokia 1, teknik olarak 1 GB RAM ve 720P HD ekrana sahip olacak.

Telefonun dahili depolamasının ise 8 GB olacağı ve artırılabileceği belirtiliyor.

Nokia 1’in Mart 2018’de satışa sunulması da beklentiler arasında.

Düşük seviye Android cihazlar beklenenden çok daha büyük bir pazara sahip.

Nokia’nın yeni telefonu Nokia 1, Türkiye’de büyük satış rakamlarına ulaşabilecek bir model. Nokia markasına olan ilginin halen yükse olduğu Türkiye’de oluşan kur farkı sebebiyle de düşük seviye cihazlara ilginin yoğun olduğu bir pazar konumunda bulunuyor.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...