Apple, iPhone fiyatlarına indirim mi yapıyor?

Share

Teknoloji devi Apple‘ın yeni akıllı telefonu iPhone X, 999 dolarlık fiyatıyla oldukça pahalı bir model. Ancak gelen bilgiler yeni yılda güzel şeylerin olabileceğini gösteriyor.

Sektörü yakından takip eden kanallardan Digitimes, şirketin 2018 başında iPhone fiyatlarına indirim yapabileceğini belirtiyor. Bu noktada özellikle iPhone X‘den bahsediliyor. Birçok bölgede çok yüksek fiyatı nedeniyle iyi satmayan telefon, güzel bir indirimle yeniden gündeme getirilmek istiyor. Bu Apple’ın çok sık yaptığı bir hamle değil ancak yeni modeller öncesi iPhone X stoğunun da eritilmesi gerekiyor. Bu indirimin global mi yoksa bölgesel mi olacağı bilinmezken, telefon buna gerçekten ihtiyaç duyuyor. 999 dolarlık fiyat yurt dışı için de çok büyük bir rakam anlamına geliyor. Telefon biliyorsunuz Türkiye’de tam 6.099 TL‘den başlıyor.

Apple’dan 2018’de üç yeni iPhone gelecek

Söylendiği kadarıyla bunlardan iki tanesi 5.8 inç ve 6.5 inç (iPhone X Plus) OLED ekran kullanacak. Diğer model ise 6.1 inç TFT LCD ekran üzerine kurulacak. Ortak olarak “çentikli” TrueDepth kamera sistemine sahip olacak bu modeller, bu sayede Face ID üzerinden yüz tanıma yapabilecekler. 5.8 inç modelin 458 PPI, 6.5 inç modelin 480 ya da 500 PPI, 6.1 inç modelin ise 320 ya da 330 PPI değerine sahip olacağını beklediğini belirten kaynakları, şirketin 6.1 inç model ile orta seviyeye oynayacağını belirtiyor. Bu modelin 650 ila 750 dolar arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...