Samsung Galaxy Note 8’de pil sorunu

Share

Samsung Galaxy Note 7′nin başına gelenler halen aklımızda. O zaman yaşadığından ders alan ve Galaxy Note 8 ile şimdiye kadar problemsiz bir telefon ortaya koyan Samsung, maalesef ciddi sayılacak yeni bir “pil problemiyle gündemde.

Birçok kullanıcıdan gelen bilgilere göre Samsung Galaxy Note 8‘in bataryası, tamamıyla boşaldığı zaman şarj kabul etmiyor. Yani şarj yüzdesi sıfıra düştüğü zaman artık şarj olmayan ve açılmayan telefon, adeta enerjisiz kalmaktan ölüyor. Samsung’un problemin farkında olduğu söylenirken, bu problemi yaşayan cihazların garanti kapsamında değiştirildiği belirtiliyor.

Yani problem yazılım güncellemesiyle çözülemeyecek kadar ciddi görünüyor. Özellikle ABD’de satılan Snapdragon’lu sürümlerde görüldüğü belirtilen bu sorun, henüz kitlelere yayılmış görünmüyor.

Bazı kişiler problemin yazılım güncellemesiyle çözülebileceğini söylerken, şu an kimse tam anlamıyla ne olduğunu bilmiyor. Bu açıdan Samsung’dan resmi bir basın açıklaması bekleniyor.

Normalde bataryalar tamamıyla bittiği zaman problemsiz olarak çalışmaya devam ediyor. Ancak bu telefonunun neden böyle bir problem yaşadığı henüz bilinmiyor. Teknik özellikleri ve dizaynıyla yılın en iyileri arasında bulunan Note 8, bu olaydan ne kadar etkilenecek beraber göreceğiz.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...