Dünyanın en zenginleri servetlerine 1 trilyon dolar daha servet ekledi

Share

2017’de dünyanın en zengin 500 kişisi, toplamda 1 trilyon dolar daha zengin hale geldi. Bu yıl içinde en zenginler listesindeki isimlerin servetleri 4,4 trilyon dolardan 5,3 trilyon dolar seviyesinin de üstünde bir noktaya ulaştı. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un başını çektiği dolar milyarderi iş insanlarının 2017’deki servet artışı yüzde 23 oldu. Bloomberg, bu artışın geçen yıla oranla dört kat fazla olduğunu ifade ediyor.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ ŞİMDİ DAHA DA ZENGİN

99 miyar dolarlık değere sahip olan Jeff Bezos’un kişisel servetine 34,2 milyar dolar eklediği göz önünde bulundurulursa bunda şaşılacak bir şey olmadığı anlaşılıyor aslında. Bezos, geçen ekim ayında Bill Gates’i geçerek ilk sıraya yerleşmişti. Microsoft’un kurucusu Gates’in değeri ise 91,3 milyar dolar. Facebook’un patronu da servetine servet katanlardan elbette. Mark Zuckerberg’in 2017’de 22,6 milyarlık artışla 72,6 milyar dolarlık net servete ulaştığı görülüyor.

Dünyanın en zengin 500 kişisinin günlük sıralamasını takip eden Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, listede 38 Çinli dolar milyarderi mevcut. China Evergrande Group’un kurucusu Hui Ka Yan, 30 milyar dolar artış kaydederek Bezos’tan sonraki ikinci isim oldu. Bloomberg’in haberinde ayrıca, teknoloji sektöründen 57 milyarder ismin servetlerine toplamda 262 milyar dolar eklediği de belirtiliyor. Yani 2017, teknoloji şirketlerine epey yaramış.

KAYBEDENLER DE VAR

Fransız telekomünikasyon milyarderi Patrick Drahi, bir yıllık süre içinde servetinin yüzde 39’unu kaybetti. Onun gibi 58 milyarderin daha adı değeri düşenler arasında geçiyor. Bunlardan biri de El Velid bin Talal. Suudi Arabistan’ın en zengin ismi, 1,9 milyar dolar kayba uğradı. Bin Talal, ülkesindeki yolsuzluk operasyonları kapsamında göz altına alınmış daha sonra serbest kalmıştı.

Ceyms

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...