2018 iPad Pro USB-C ile gelebilir!

Share

Apple, 12 Eylül tarihinde düzenlediği lansmanda bilindiği üzere iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max modellerini tanıttı. Ancak, uzun süredir beklenilen yeni iPad Pro’dan ve yeni Mac modellerinden bu etkinlikte söz edilmedi.

Bu nedenle yıl sonuna kadar Apple’ın yeni bir lansman daha düzenleyeceğine kesin gözüyle bakılırken, müjdeli haber geçtiğimiz saatlerde geldi. Açıklamaya göre Apple’ın, 30 Ekim tarihinde New York’ta yeni ürünlerini tanıtacağı bir lansman düzenleyeceği müjdelendi. Lansmanda tanıtılacak olan 2018 iPad Pro modelleri ise bomba bir iddia ile gündeme geldi.

2018 iPad Pro USB-C ile geliyor!

Apple’ın 12 Eylül’de tanıttığı iPhone modellerinde yer alması kesin gözüyle bakılsa da USB Tip-C portu ne yazık ki kullanıcılara sunulmamıştı. Fakat bu özelliği önümüzdeki yıl tanıtılacak olan modellerde sunması beklenirken, Apple’dan sürpriz bir hamle geleceği iddia edildi.

İddiaya göre 30 Ekim‘de tanıtılacak olan yeni iPad Pro modellerinde USB-C portu yer alacak. Böylece evrensel olarak benimsenen USB-C’ye geçiş yapacak olan Apple’ın, Lightning bağlantı noktası tarihe karışacak.

Japonya’da Apple’a yakın kaynaklardan yayınlanan raporlarda da ön plana çıkan 2018 iPad Pro modeline, USB Type-C  bağlantı noktası eklendiği doğrulandı.

2018 iPad Pro

Ayrıca yeni iPad Pro  modellerinin USB-C portu ile harici ekranlara 4K HDR video çıkışı desteğine de sahip olacak. 4K HDR video çıkışı desteği sayesinde yeni nesil tabletler, rakiplerini bir hayli zorlayacak.

Bugün yayınlanan raporda, 10.5 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerinin boyutları da gün yüzüne çıkartıldı. Açıklanan verilere göre 10.5 inçlik iPad Pro 247,64 x 178,52 mm ölçülerine sahip olurken 12.9 inçlik iPad Pro‘nun ise 280.66 x 215 mm ölçüleri ile karşımıza çıkacağını görmekteyiz.

Açıklanan bu rakamları 2017 iPad Pro modelleri ile karşı karşıya getirdiğimiz zaman ise, yeni nesil tabletlerin biraz daha boyutlarının küçük olacağını görmekteyiz.

2018 iPad Pro

Ancak, 2018 model iPad Pro modellerinde uçtan uca ekran tasarıma geçecek olan Apple, ekran çentiklerini kaldırarak, bir önceki nesil iPad Pro modellerine kıyasla daha kullanılabilir ekran alanına sahip olacağını da belirtmekte yarar var.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...