İkinci nesil iPhone SE bekleyenlere müjde

Share

Apple tarafından bu yıl içerisinde orta seviye akıllı telefon piyasasını hedef alacak olan ikinci nesil iPhone SE modelinin satışa sunulacağı ileri sürülmüş durumda. Peki, iPhone SE 2 özellikleri neler olacak?

İlk iPhone SE modeli İlkbahar 2016’da satışa sunulmuştu ve 2017 yılında güncellenmemişti. Bu sebeple şirketin seriyi devam ettirip ettirmeyeceği konusu muallakta kalmıştı. Şimdi ise Tayvanlı piyasa araştırma şirketi Trendforce, yeni sunduğu rapor ile yeni 4 inç ekranlı cihaz için çalışıldığını ifade ediyor. 2018 yılının ilk yarısında gelebileceği tahmin edilen küçük ekranlı iPhone modelinin, Tayvan merkezli Wistron şirketinin Hindistan’ın Bangalore şehrindeki bir fabrikasında üretildiği belirtiliyor.

İlk nesil modelde iPhone 6S ile aynı donanıma yer verilmişti. Bu donanımlar arasında A9 çipset, 2 GB RAM ve 12 megapiksel (MP) arka kamera yer alıyordu. İkinci nesil modelde ise hangi donanımların yer alacağı şimdilik bilinmiyor. Tabii ki OLED ekran ya da Face ID beklemek ise hayalden öteye gidemez.

Trendforce, Apple’ın iPhone üretim hacmini bu yıl genişleteceğini ve yüzde 7.5 oranında büyüme gerçekleşeceğini öngörüyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...