Samsung, Chrome OS tablet geliştiriyor

Share

Samsung’un bugüne kadar piyasaya sürdüğü Chromebook’lar istenilen başarıyı sağlayamadı. Ancak şirket Chrome OS platformuna yönelik planlarından vazgeçmiş değil.

Son çıkan bilgilere göre Samsung, Chrome OS işletim sistemli bir tablet üzerinde çalışıyor. “Natulius” kod adıyla isimlendirilen tabletin, ekranı ile klavyesinin birbirinden ayrılabildiği doğrulandı. İlk çıkan bilgilere göre Natulius, Chrome OS ile çalışan bir Galaxy Book’tan fazlası olacak. Natulius’da yedinci nesil Intel Core işlemci olacağı tahmin ediliyor.

Sızdırılan bilgilere göre, tablette LG G6 gibi telefonlarda kullanılan Sony IMX258 kamera sensörü bulunacak. Bu zamana kadar çıkan Chromebook’ların büyük bir bölümünde 720p çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Yani Samsung, Natulius ile Chromebook ekosistemine farklı bir soluk kazandıracak. Natulius’un ekran boyutunun 12 inç veya altında olacağı düşünülüyor. Cihazın, CES 2018’de tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Hürriyet

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...