Sanatçı dostları Münir Özkul’u anlattı

Share

Türkiye bir büyük ustasını kaybetti. Onun ölümünün ardından yıllarca aynı sahneyi paylaştığı dostları ünlü sanatçıyı anlattı.

Müjdat Gezen, “Bugün geleneksel tiyatro hocasıysam, Münir Özkul sayesinde” dedi. Gezen, “O kadar çok şey öğretmiştir ki… Başka bir adamdı. Nasıl veda edeceğiz bilmiyorum, çok acı” diyerek sözlerini devam ettirdi.

Münir Özkul’un da taşığıdığı Türk tiyatrosunun geleneği olan Dümbüllü Kavuğu’nun yeni sahibi Rasim Öztekin, karşılıklı oynarken zaman zaman dalıp onu izlediğini anları anlattı. Öztekin, “Ustaların ustasını kaybettik, bir konservatuar kapandı” dedi.

Habamam Sınıfı’ndan Gülen Gözler’e, Bizim Aile’ye birçok filmde beraber rol aldığı Ayşen Gruda “Çok üzgünüm. Dünya çapında bir oyuncuyu kaybettik. Çok iyi bir babaydı. Hakikaten ondan çok şeyler öğrendim” dedi.

Hülya Koçyiğit de Türk sinemasının devinden öğrendiklerini anlattı. Koçyiğit, “Hayata saygıyı, işe olan saygıyı ondan öğrendim. Öyle tertemiz bir kalbi vardı ki, ben onun insan yönünü çok iyi yaşadığımı düşünüyorum. Çok iyi bir insandı” dedi.

Ali Poyrazoğlu da usta oyuncuyu başka bir bakış açısıyla andı. Poyrazoğlu, “Tabutun başına geçip Hoca der ‘Merhumu nasıl bilirdiniz?’, ‘İyi bilirdik.’ Gerçekten iyi bilir miydik? Acılarını, ızdıraplarını, parasızlığını, itilmişliğini, görmezden gelindiğini, hastalandığında bir kaç hayırseverin dışında çok fazla sahip çıkmadığını, devletinin hiç sahip çıkmadığını sahiden biliyor muyduk? İyi biliyor muyduk ne acılar yaşadığını? Hayır, doğru dürüst bilmezler, o iyi bilirdik diyenler” dedi.

CNN

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...