Apple’ın itirafı iPhone satışlarını nasıl etkileyecek?

Share

Apple’ın eski iPhone modellerini bataryası zayıfladığında işlemci hızlarını düşürerek yavaşlattığı ve geçtiğimiz günlerde yeni bir pil değişim programı başlattığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçek haline geldi.

Kullanıcıların beklentileri Apple’ın yaptığı bu hatayı telafi etmek için iPhone modellerinin bataryalarını ücretsiz değiştireceği yönündeydi. Ancak, beklendiği gibi olmadı ve sadece değişim ücretlerinde indirime gidildi.

Kullanıcıların tepkileri sonrasında iPhone satışları düşebilir!

Barclay analisti Mark Moskowitz, bu yıl iPhone satışlarında önemli bir ölçüde düşüş yaşanabileceğini dile getiriyor. Birçok kullanıcının Apple’a kızgın olduğunu belirten Moskowitz, sonbaharda tanıtılacak üç yeni iPhone modeline kullanıcıların beklenilen ilgiyi göstermeyeceğini belirtiyor.

Zira, analist kullanıcıların büyük bir bölümünün iPhone’un yavaşlatılmasına tepki olarak yeni bir model için 1000 dolar vermek yerine, 29 dolar vererek pili değiştirmeyi tercih edeceğine inanıyor.

Ancak, Barclay analistinin bu açıklamaları, yeni iPhone modellerinin kullanıcılara sunacağı yenilikler karşısında geçersiz kalabilir. Zira, şirketin 6.5 inçlik yeni bir iPhone X ile kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Apple’ın cihazları yavaşlattığını itiraf etmesinin ardından, birçok akıllı telefon üreticisinin hiç bir zaman böyle bir uygulamaya gitmediğini ve bunun kabul edilemez olduğunu açıkladığını hatırlatmak isteriz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...