Sizi mutluluğa götürecek 5 adım

Share

Bu sözün klişe olduğunu düşünüyorsanız kusura bakmayın ama yanlış yoldasınız. İlk kavşaktan dönün ve bu satırları tekrar tekrar okuyun.

1. Hayat kısa, sonsuz değil
Sadece bir tane hayatınız var ve onu anlamsız şeyleri dert ederek harcamayın. Sizi mutlu eden şeylere odaklanınca bunun olayları yorumlamada ciddi bir etki yarattığını fark edeceksiniz.

2. Hayattan zevk alın
Hayattan ne kadar çok zevk alırsanız çevrenizdeki insanlar da sizinle beraber olmaktan o kadar çok zevk alır.

3. Güvenilir olun
Güven duygunuzu güçlendirmenin en iyi yolu güven duyulacak bir insan olmaktan geçiyor. Çevrenizdeki insanların güvenini sarsmayın.

4. Mutlu insanlarla olun
Çevrenizde mutlu ve pozitif insanların olmasına özen gösterin. Onlarla beraber yaptığınız her işte önce mutlu olamasanız bile zamanla bu gerçek mutluluğa dönüşebilir.

5. Beklentilerinizi yönetin
Öncelikle gerçekçi amaçlar edinin. Gerçekçi olmaktan uzak amaçlar büyük hayal kırıklığı yaratır. Bunun yerine küçük ama olması muhtemel hedefleriniz olsun.

Çalışırken…
İş hayatında mutlu olabilmek için basit ama etkili 5 öneri.
1. Kahvaltı etmeden asla güne başlamayın!
2. Daha çok gülün.
3. Her gün yeni bir şey öğrenmeye çalışın.
4. Robot değilsiniz. Yaratıcı olmak için kendinize zaman ayırın.
5. ‘Hayır’ diyeceğiniz zamanı bilin.

Zamanın ruhunu yakalayın
Aralık, kendinizi festival tadındaki yılbaşı hazırlığı heyecanına kaptırmanın tam zamanı. Nasıl mı? Nevresim takımınızı değiştirin, yumuşacık battaniyelere sarılın, yeni yıl temalı havlular alın, salondaki yastıkları kış temalı olanlarla değiştirin, evinizde mis kokulu mumlar yakın… Neden mi? Çünkü küçük mutluluklar bile gününüzü değiştirmeye yeter.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...