Ne Okuyalım: Serinletici Kitap Rafı

Share

Yeni haftaya yeni kitaplarla başlamak gibisi yok!

Serinletici Kitap Rafı’nın bu hafta yine birbirinden değerli yazarları ve okunacak eserleri var. Leslea Newman ve Kimberley Freeman’ın kaleme aldığı bu güzel romanlar, size dramatik ve duygusal bir hafta vaat ediyor. Belki de uzun zamandır unutmuştunuz bir kalbiniz olduğunu…

Hadi birlikte hatırlayalım.

Hachiko / Leslea Newman

Bundan 100 yıl kadar önce, bir köpekle bir profesör arasında, sonraları tüm dünyayı derinden etkileyecek bir dostluk başladı. Fakat bu dostlar, profesörün ölümüyle kısa süre sonra ayrılmak zorunda kaldı. Peki bir köpeğe ölümün ne olduğunu anlatabilir misiniz? Elbette hayır. İşte Hachiko da bu yüzden, en yakın dostunu yaklaşık 10 yıl boyunca bekledi. Hem de her gün, aynı saatte ve aynı yerde.

Köpekler, yüzyıllardan beri insanların en sadık dostlarıdır. Ancak bazı dostluklar, filmlere ve kitaplara konu olacak kadar büyük izler bırakmıştır hafızalarda. Sahibini yıllarca, sabırla beklediği tren istasyonuna heykeli dikilen Hachiko’nun hikâyesi, genç yaşlı demeden tüm kalpleri ısıtacak türden.

Hachiko bize hiçbir zaman vazgeçmemeyi öğretti.

Bize sadakati ve bağlılığı öğretti.

Umudu ve inancı öğretti.

Sabrı ve sorumluluğu öğretti.

Ama hepsinden öte,

Hachiko bize arkadaşlığın gerçek anlamını ve

Sevdiklerimizi asla unutmamayı öğretti.

Teşekkürler, Hachiko.

Issız Kar Taneleri / Kimberley Freeman

Kar taneleri kaybedilmiş bir çocukluk için dökülen gözyaşını şefkatle kucaklar…

Sovyetler Birliği’nin geleceğinin belirsizliğinde büyüyen üç küçük kız… Sofi ve kuzenleri Natalia ile Lena… Aynı hayalleri ve aynı günahları paylaşacak olan bu üç arkadaş, bir söz verirler. Nerede olurlarsa olsunlar asla birbirlerini bırakmayacaklardır. Ancak kış fırtınayı da beraberinde getirir.

Büyüdükçe her biri farklı yerlere, farklı hayatlara savrulur. Hayatlarına karşı duydukları tatminsizlikler ise kıskançlığa, rekabete ve ihanete yol açacaktır. Her acıyla daha derin yaralar alan bir dostluk, nefreti de beraberinde getirmez mi? Öyle ki bu nefret, içlerinden birinin hayatına son vermek anlamına geliyorsa…

Peki, her kış masalı mutlu sonla biter mi?

Issız Kar Taneleri, tutkuları uğruna her şeylerini riske atmaktan çekinmeyen üç kadının hikâyesini anlatan, kaderin getirdiklerine ve onlarla yetinmeyi bilmeye dair dokunaklı bir Kimberley Freeman romanı.

Keyifli okumalar…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...