‘Siyan giyen kadınlar’

Share

Hollywood’taki cinsel taciz skandallarını, 2017’de vizyona giren filmlerden daha çok konuştuk. Hollywood’ta gerçekleşmesine ihtimal dahi vermediğimiz bu istismarların, yıldızlar dünyasının tam ortasında açığa çıkması tüm dünyanın gündemine oturdu.

Geçtiğimiz günlerde ise, Hollywood’un öne çıkan güçlü kadın oyuncuları, kendi dünyalarında süregelen bu haksızlığa boyun eğmeyeceklerini açıklayarak; erkek iktidarının altında ezilen kadınlara yalnız olmadıklarını hatırlatan, ‘Time’s Up’ isimli yeni bir platform kurdu.

Sinema ve televizyon sektöründen 300 kadının birlikte hazırladıkları bu dijital platformun kurucuları arasında Reese Witherspoon, Natalie Portman ve Meryl Streep de var. Portman, Time’s Up hakkında farkındalık yaratmak için bugüne kadar mesafeli durduğu sosyal medyaya, açtığı Instagram hesabıyla hiç olmadığı kadar yaklaştı.

Time’s Up hareketinin en son ve en güçlü eylemine ise bugün gerçekleşen 2018 Golden Globes’ta tanıklık ettik. Gecenin tüm katılımcıları, baştan aşağıya simsiyah giyerek sessiz ve derinden bir protestoya imza attılar. Bunun bir güçlü bir dayanışma anı olduğunu savunan Hollywood’un yıldız kadın oyuncuları, siyah elbiseleriyle ikonik kırmızı halıyı, bu defa siyaha dönüştürdüler. Erkek katılımcılar ise Time’s Up baskılı rozetlerle bu dayanışmanın en büyük destekçisi oldu. Hollywood bünyesinde başlayan bu hareketin 1 hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 15 milyon dolarlık bir fon sağladığını da not düşelim.

Golden Globes 2018: Geceden Kırmızı Halı Görünümleri

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...