Kraliyet ailesine giren 10 Amerikalı güzel

Share

Meghan Markle, İngiliz Kraliyet ailesine girebilen ilk Amerikalı değil. Kraliyet ailesine giren 10 Amerikalı güzel listemizde:

1- 1930’lu yıllarda sosyeteden Wallis Simpson, Prens Edward Wallis ile aşk yaşayarak Kraliyetin karışmasına neden olur. Çiftin birlikteliğinden kısa bir süre sonra babasını kaybeden Prens Edward, Birleşik Krallık ve dominyonların kralı ilan edilir. Fakat Kral VIII. Edward, daha önce iki kez evlenmiş Amerikalı Wallis ile evlenmek isteyince, Kraliyet ailesi buna karşı çıkar. Ve Kral VIII. Edward bu tepkiye karşılık olarak aşkı için tacından vazgeçerek Windsor Dükü olur. Wallis Simpson ise Windsor Düşesi olarak Kraliyet ailesine kabul görür.

2- Jackie Kennedy’nin kız kardeşi Lee Bouvier, Polonyalı prens Stanislaw Albrecht Radziwill ile evlenir. Lee Radziwill’in Kraliyet ünvanına rağmen stil ikonu kardeşi Jackie Kennedy’nin gölgesinden çıkamadı ise hala konuşulmakta!

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

3- Hollywood ikonu Grace Kelly, ”Asil olunmaz, asil doğulur” klişesini güçlü asaleti ve narin güzelliğiyle kırmayı başarır. Oscar kazandığı The Country Girl filminin Cannes Film Festivali’ndeki gösterimi sırasında, Monako Prensi III. Rainier ile tanışan Kelly, bir sene içinde prensle evlenir. Trajik trafik kazasında vefat edene kadar Monako Prensesi ünvanını sürdüren Grace Kelly, Kraliyet soyundan gelmemesine rağmen, hala prenses denince ilk akla gelen isimlerden biri.

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

4- Hollywood’un parlayan yıldızı Rita Hoyworth‘un dışardan bakıldığında ışıltılı gibi görünen hayatı, aslında gerçek bir trajedi diyebiliriz. Özel hayatıyla gündemde olan aşk tanrıçası Rita, Orson Welles ile boşanmadan, o dönem iki çocuk sahibi ve başka biriyle evli olan Prens Ali Han ile gizli bir ilişki yaşar. Dünya basını tarafından hedef gösterilen Hoyworth, aynı sene içinde Prens Ali Han ile evlenerek prenses olur. Ama evlilikleri uzun sürmedi, kraliyet hayatının ona göre olmadığını kısa sürede anlayan Rita Hoyworth, boşanarak prenses tacından vazgeçer.

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

5- 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Hope Cooke, Hindistan seyahati sırasında Himalayalardaki ufak krallık Sikkim’in veliaht prensi Palden Thondup Namgyal ile tanışır. Büyük bir aşk sonucu prens ile evlenen Cooke, kısa bir süre sonra Sikkim Kraliçesi olur. Sikkim’in monarşiden çıkarak Hindistan devletinin sınırlarına katılmasının ardından, Cooke ve Namgyal da boşanır.

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

6- Annesi İsveçli, babası Suriyeli olan Lisa Halaby, Tahran’da çalışırken Ürdün Kralı Hüseyin ile tanışır. O dönem Kraliçe Alia ile evli olan Kral Hüseyin, eşinin vefatından sonra Lisa ile evlenir. İsmini değiştiren Lisa Halaby, hayatına Kraliçe Nur olarak devam eder.

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

7- Yunanistan’ın Veliaht Prensi Pavlos ile birlikte olan sosyetenin ünlü ismi Marie-Chantal Miller, prens ile evlendikten sonra Yunanistan’ın Veliaht Prensesi olur. Bu evliliğin ardından Miller ailesinin Kraliyet ilişkileri yalnızca Marie-Chantal ile sınırlı kalmadı.

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

8- Yunanistan’ın Veliaht Prensesi Marie-Chantal Miller‘ın kız kardeşi Alexandra, Almanya’nın aristokrat ailelerinden biri olan Fürstenberg‘lere katılarak prenses ünvanını kazanır. Moda tasarımcısı Diane von Fürstenberg‘ün oğlu Prens Alexander ile evlenen Miller’in, Kraliyet ilişkileri oldukça karışık ve yoğun.

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

9- Prada, Calvin Klein, Chanel, Yves Saint Laurent, Givenchy gibi önemli moda evlerinin defilelerinde yürüyen Amerikalı model Kendra Spears‘ın hayatı, Afgan Prensi Rahim ile tanıştığında tamamen değişir. Dedesi Ali Ağa Han bir dönem Rita Hoyworth ile evli olan Prens Rahim ve Kendra Spears, bu senenin başında ikinci çocuklarını kucağına aldılar.

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

10- Suits dizisinin yıldızı Meghan Markle, Prens Harry ile görüşmeye başladığında kraliyet düğünü için söylentiler de bu haberi takip etti. Bu hafta nişanlarını duyuran çift, 2018 yazında dünya evine girmeyi planlıyor. Amerikalı aktrisin Kraliyet ünvanı ise şimdilik belirsiz. Amerikalılar, Meghan’ı Prens Harry ile evleneceği için Prenses olarak kabul etse de, İngiltere kraliyet ailesinde işler böyle yürümüyor. Kraliyet ailesinden gelmeyen, resmi olarak Prens/Prenses olamadığı için Meghan’ın da, Kate gibi Düşes olacağı düşünülüyor.

Kraliyet Ailesine Giren 10 Amerikalı Güzel

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...