2019 Volkswagen Jetta tanıtıldı

Share

Volkswagen, 1979 yılından beridir 16 milyon adet sattığı Jetta’nın 7. neslini 2018 Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Alman üreticinin ödül alan ve esnekliğiyle bilinen MQB platformunda üretilen yeni Jetta, artık tam manasıyla Volkswagen Golf’ün sedan versiyonu oldu diyebiliriz. Amerika’daki ekip arkadaşlarımız aracın prototipini test ettiklerinde sürüş karakterinin Audi A3, Skoda Octavia ve Golf üçlüsüne benzer olduğunu belirtmişti.

Yeni iskelet sayesinde aks mesafesi 2,652 mm’den 2,685 mm’ye çıkan 2018 Jetta, daha kısa sekmeleri ve hem uzunluğu, hem de genişliği artan gövdesinin de yardımıyla çok daha ferah bir kabin sunuyor.

Uzayan sedanın dış tasarımında Arteon ve I.D. konseptlerinin izlerini görmek mümkün. Genel olarak daha modern ve lüks görünen Jetta, keskin çizgileri ve eğimli tavanı sayesinde daha sportif duruyor. LED ön farların standart olarak sunulduğu araçta değişen tek şey dış tasarım değil.

Jetta’nın kabini tamamen yeniden tasarlanmış. Yüksek kalite malzemeler ile donatılan iç mekânda trapezoid dizayn üniteleri hâkim. Kumaş koltuklarda renk ve tasarım seçeneğini arttıran yeni Jetta’da 10 farklı ambiyans aydınlatma rengi sunuluyor.

Lükse olan vurgunun arttığı yaşam alanı teknolojik bakımdan da güçlü. ABD’de satılan SEL ve SEL Premium modellerinde Active Info Display adı verilen dijital gösterge paneli standart olarak sunulacak. Sürücü seçimlerine göre ayarlanabilen ekranda navigasyon, araç ayarları ve hız göstergesi dâhil birçok bilgi sergileniyor.

Ekstra ücret karşılığında Volkswagen yeni Jetta’yı güvenlik ekipmanlarıyla donatıyor. Ön çarpışma uyarısı, otonom acil durum freni, kör nokta uyarısı, arka trafik alarmı, adaptif hız sabitleyici ve şeritten çıkma ikazı gibi özellikler kazanabilen Jetta’da Apple CarPlay, Android Auto ve MirrorLink standart olarak geliyor.

Yeni Jetta, 2018 model yılında en azından Amerika Birleşik Devletleri’nde 1.4 litrelik TSI motor ile satılmaya devam edecek. 148 bg gücündeki turbo benzinli motor 250 Nm tork üretiyor ki aynı ünite hâlihazırda 150 bg üretebilmekte – yani güçte ufak bir düşüş var. Wolfsburglu üretici performans kanadındaki açığı yeni GLi versiyonu ile kapatacak.

Sadece önden çekişli olarak satılan Jetta, 6 ileri manuel şanzımana eşli fakat ekstra ücret karşılığında stop/start sistemine sahip 8 ileri otomatik şanzıman alınabiliyor. Üst donanım paketlerindeki tek vites kutusu seçeneği ise otomatik.

Yeni Volkswagen Jetta, ABD’de S, SE, SEL ve SEL Premium olmak üzere 4 donanım paketiyle satılacak. Türkiye’de donanım seviyeleri aynı olur mu bilinmez fakat Trendline, Comfortline ve Highline paketlerinin satılacağını söyleyebiliriz. İleri aşamada yelpazeye katılacak olan sportif R-Line görsel paketi beraberinde XDS adlı elektronik diferansiyel sistemini de getirecek.

2018 Volkswagen Jetta’nın başlangıç fiyatı 18,545 $. C segmenti sedan sene içinde Büyük Okyanus ötesindeki ülkede piyasaya sürülecek. Aracın ülkemize gelişi 2019’u bulabilir.

Motor 1

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...