iPhone X için home butonu üretildi!

Share

Yıllardan beri her sene gideceği söylenen ana ekran, yani home tuşuna geçtiğimiz yıl iPhone X’in çıkışıyla veda etmiştik. Bu değişikliğe bazı kullanıcıların ayak uyduramamasının ardından CES fuarında bir Çin menşeili firma, iPhone X için sonradan takılabilir bir home butonu aksesuarı geliştirmiş.

iOS cihazlar için bir dizi aksesuar geliştiren Çin menşeili bir firma, iPhone X için geliştirdiği home butonuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Telefona lightning girişi üzerinden takılan home butonu, her ne kadar çalışmasa da üzerinde Touch ID halkasına sahip. Aksesuarın altında 3.5mm’lik kulaklık çıkışı ile cihazınızı bir yandan şarj etmenizi sağlayan lightning portu bulunuyor.

Ürün gerçek bir home butonu gibi çalışıyor

iPhone X’de butonun kaldırılmasına karşın Apple görünüşe göre yazılımsal olarak telefon üzerinden home butonunun fonksiyonlarını kaldırmamış gibi gözüküyor.

Fuarda aksesuarı deneyimleyen kullanıcılar; uygulamalardan çıkılabildiğini, diğer uygulamalara geçilebildiğini ve tuşa uzun süre basılı tuttuklarında Siri’yi aktif edebildiklerini söylemişler.

Tabii telefonu uzatan ve tasarımsal olarak pekte hoş olmayan bir görünüme büründüren bu aksesuarın yeterince talep görüp görmeyeceğini, önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...