BMW tek şarjla 700 km gidecek

Share

BMW, fütüristik bir elektrikli otomobil konsepti üzerinde çalışıyor. Tek şarjla 700 km mesafe katetme gibi son derece iddialı bir girişimle gündeme oturan BMW, 540 km menzili bulunan Tesla Model S’e meydan okuyor. BMW yetkililerinin Auto Express’e yaptığı açıklamaya göre firma, yeni iNEXT SUV prototipini 2018’in ilerleyen dönemlerinde tanıtmaya hazırlanıyor. 2021’de piyasaya sunulacağı öngörülen araç, sürücüsüz ve tamamen elektrikli olacak.

iNEXT SUV’un X5’le benzer boyutlarda olması bekleniyor. BMW’nin 2025’e kadar, tamamen elektrikli 12 yeni araç üreteceği ve iNEXT SUV’un da bunlardan biri olacağı ifade ediliyor. BMW i ürün müdürü Alexander Kotouc’ın Auto Express’e anlattıklarına bakılırsa, iNEXT SUV, X5’ten tamamen farklı bir iç tasarıma sahip olacak. Öte yandan, beş yolcu kapasiteli aracın, bu yıl içinde elle tutulur gözle görülür bir ön izlemesine de kavuşabileceğiz. Kotouc, aracın, dış görünümü yüzünden elektrikli araç sahibi olmak istemeyenlerin bile ilgisini çekecek bir tasarıma sahip olacağını da sözlerine ekliyor.

iNEXT SUV, araca 700 km’lik menzil sağlayan 120kWh kapasiteli bataryalara sahip olacak. BMW, bu iddiayı, katıldığı Detroit Otomobil Fuarı’nda da doğruladı.

Ceyms

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...