Apple, iPhone X üretimine son verecek

Share

iPhone X her ne kadar son dönemin en çok ses getiren akıllı telefonu olmayı başarsa da, ortaya çıkan yeni raporlar satışlardan memnun olmayan Apple’ın yeni modeller öncesinde, iPhone X üretimini durdurmayı planladığını belirtiyor.

AppleInsider tarafından paylaşılan habere göre, Apple ile ilgili iddialarının doğruluğu ile tanınan KGI Securities’in analisti Ming-Chi Kuo, hayal kırıklığı yaratan satışlar nedeniyle yaz aylarında üretimin durdurulacağını iddia ediyor.

iPhone X üretimi yeni modeller öncesinde durdurulacak

Bu son 3 yıldır pazar payı giderek azalan Apple için kritik bir hamle. Eğer iddialar gerçeğe dönüşürse Apple, iPhone 5C‘nin ardından ikinci defa bir iPhone modelinin üretimini durdurmuş olacak.

Bu kararın alınmasında başlıca neden olarak Çin’deki ilgisizlik gösteriliyor. Çin pazarında büyük ekranlı telefonların popüler olduğunu belirten Kuo, iPhone X’te yer alan çentiğin kullanıcılar tarafından beğenilmediğini ifade ediyor.

Ayrıca Kuo, daha ucuz olan iPhone 8 Plus‘ın birçok kullanıcı tarafından daha iyi bir tercih olarak görüldüğünü belirtiyor. Araştırma şirketi Cowen ise iPhone X modeline olan ilginin bugüne kadarki en düşük seviyeye gerilediğini açıkladı.

Apple satışlarında ciddi bir artış yaşanmasının ise iPhone 8, iPhone 8 Plus, ve iPhone X olmak üzere aynı dönemde üç adet üst seviye akıllı telefonun satışa sunulmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yeni iPhone X modelinde Apple’ın kullanıcıların karşısına ne tür değişiklikler ile çıkacağı halen netlik kazanmadı. Ancak, Apple’a yakın kaynakların tasarımsal değişikliklerin 2019 yılında gerçekleşeceğini dile getirdiğini belirtmek isteriz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...